Speels effect op de muur met kalkverf

Betonlook, ik heb er een obsessie mee! Ik vind de kleur nuances zo mooi en ben echt verliefd op het effect. Ik ging dus aan de slag met de kalkverf van Mia Colore.

Het leuke van de kalkverf is dat het voelt alsof je weer kind bent en je lekker mag kliederen. Het kliederen is natuurlijk bij wijze van maar je hoeft zeker niet super netjes te verven. Juist de rommelige banen door elkaar geven het speelse effect.

Om het wolkjes effect te krijgen verf je steeds kriss-krass met een dikke blokkwast. Hiermee creëer je een wolk, en die wolken verbind je dan weer met elkaar en zo bouw je als het ware je hele muur op. 

Vind je een veeg effect mooier? Om het veeg effect te krijgen verf je in plaats van kriss-kross korte banen met wat langere banen of in de lengte boven naar beneden. 
Doordat je nat in nat werkt krijg je een veeg effect op muur wat zorgt voor die prachtige kleurschakeringen. 

Tijdens het drogen is het een spannend proces maar ik kan je vertellen, zodra je muur droog is ben je trots en direct verliefd! Het eindresultaat liegt er niet om en je krijgt op deze muren altijd geweldige reacties van 'Wauw, dat wil ik ook' en 'Wat een toffe muur!'

Kriebelt het al? Ja hè! Nou hup aan de slag!  Het mooie van deze muren is dat je bijna niks fout kan doen…. Ja… en jij kan het ook! 

Succes!

PRODUCTEN & KLEUREN

Eén van de voordelen is dat onze verf bacterie- en schimmelwerend is.

Zoek je een milieuvriendelijke muurverf? Die een authentieke look heeft? Dan zit je met de kalkverf van Mia Colore goed.

Het is een vraag die we vaak krijgen... ’Wat is precies het verschil tussen krijtverf en kalkverf?’ We leggen het graag uit.

Het is belangrijk om de kalkverf in één keer aan te brengen, nat in nat.

Eenvoudig in onderhoud dankzij een keur aan speciale eigenschappen.

Met de juiste afwerking komen je geschilderde oppervlakken nog mooier uit. De Vernis van Mia Colore is zo’n afwerking. Het is een matte vernis op waterbasis die geschikt is voor over veel minerale verven.

Wanneer is de verf stof droog? Hoe lang is het houdbaar en wat zijn de beperkingen?

Heb je een nieuwbouwhuis? Dan weet je dat het sterk wordt afgeraden om direct je muren te verven. Dit heeft te maken met het vochtgehalte in de muren. Maar met kalkverf kun je wèl direct aan de slag.

Een veelgestelde vraag is of je muren moet voorbehandelen voordat je begint met het aanbrengen van kalkverf op de muur.

Die poederachtige kalkverf muren uit de woonbladen zagen er zo prachtig uit, dat ik de knoop heb doorgehakt. Maar vervolgens zat ik thuis met een pot mooie kalkverf, en vroeg ik me opeens af of het eigenlijk wel over behang heen kan…

Onze kalkverf heeft prachtige kleurnuances, is ademend en milieuvriendelijk, 100% mineraal en ecologisch.

De rijke historie en diversiteit van producten uit Italië zijn inmiddels vele decennia een inspiratiebron. Ook voor onze kleuren!

Wanneer moet je kalkverf beschermen en waarom.

Er zijn verschillende kalkverf-effecten. Van gewolkt, wildverband (kriskras) tot streperig

Minerale verven zijn ‘open’ verven. Je kunt ze echter ‘dicht’ maken, door ze af te werken met een wax of vernis. Dit verdiept het effect, en beschermt en verstevigt de verflaag. Wat zijn de voordelen en effecten van de Mia Colore Wax?

Kalkverf is van zichzelf al prachtig maar wist je dat je jouw kalkverf muur op verschillende manieren kunt afwerken?