Hoe breng je kalkverf aan

Het is belangrijk om de kalkverf in één keer aan te brengen, nat in nat.

Kalkverf kan met een gewone blokkwast, spons of doek worden aangebracht. Kalkverf kan worden toegepast op diverse ondergronden zoals latex, bepaalde behangsoorten, stucwerk/pleister muren en hout. Voor het neutraliseren van een bestaande ondergrond adviseren wij deze altijd voor te behandelen met onze speciale muurprimer – Muro di Primer. Die biedt namelijk een minerale ondergrond voor de kalkverf. 

Belangrijk is om de kalkverf ineens aan te brengen, nat in nat. Werk in verticale banen voor het juiste resultaat, dus niet als eerste de randen doen en of in blokken werken. Werk een wand in zijn geheel van hoek tot hoek af zonder onderbreking. Kalkverf kun je niet bijwerken zonder een afwijking in kleur. De ondergrond moet coherent, stof -  en vetvrij te zijn. Vraag jouw Mia Colore-dealer om de handleiding ‘kalkverf aanbrengen’.

PRODUCTEN & KLEUREN

Als je gaat verven met kalkverf of krijtverf van Mia Colore, dan heb je een primer nodig voor een goed resultaat. Welke muurprimer is geschikt? Dat hangt af van de ondergrond. Heb jij een zuigende ondergrond?

Heb je een nieuwbouwhuis? Dan weet je dat het sterk wordt afgeraden om direct je muren te verven. Dit heeft te maken met het vochtgehalte in de muren. Maar met kalkverf kun je wèl direct aan de slag.

Een veelgestelde vraag is of je muren moet voorbehandelen voordat je begint met het aanbrengen van kalkverf op de muur.

Onze kalkverf heeft prachtige kleurnuances, is ademend en milieuvriendelijk, 100% mineraal en ecologisch.

De rijke historie en diversiteit van producten uit Italië zijn inmiddels vele decennia een inspiratiebron. Ook voor onze kleuren!

De milieuvriendelijke, minerale krijtverf van Mia Colore geeft met haar extreem matte uiterlijk een mooie uitstraling.

Ben je op zoek naar een mooie lak op waterbasis met een zijdeglans finish? Dan is dit jouw lak!

Multiplo is een watergedragen, slijtvaste lakverf met een zijdematte uitstraling. Multiplo lakverf is geschikt voor vloer en trap.

Ben je op zoek naar een bijzondere wandafwerking? Denk dan eens aan Stucco Sempre - een verf met een mooie mediterraanse afwerking of betonlook.