Kalkverf op je muur - moet je eerst voorbehandelen?

Een veelgestelde vraag is of je muren moet voorbehandelen voordat je begint met het aanbrengen van kalkverf op de muur.

Omdat kalkverf een minerale verf is, is een primer noodzakelijk, het beste van hetzelfde merk als de kalkverf. Deze primer breng je aan op de muren die je wilt schilderen. Door de primer voorgekleurd te kopen, krijg je de ideale onderlaag voor de kalkverf die je later wilt aanbrengen. Ook zorgt een gekleurde primer in dezelfde kleur als de kalkverf, er voor dat de randjes strak geschilderd zijn, waardoor je minder precies hoeft te zijn in de hoekjes en aan de randen bij de uiteindelijke laag kalkverf.
 
De primer kun je aanbrengen met een kwast, roller of airless (een verfspuit onder hoge druk). Hierbij is één laag primer genoeg. Laat deze minimaal 4 uur drogen bij een temperatuur van 20 graden voordat je er met de kalkverf overheen gaat. Ook heel belangrijk is de temperatuur waarbij je de primer en kalkverf aanbrengt. Ga niet schilderen bij een temperatuur onder de 5 graden of boven de 30 graden. Is het een warme dag? Kies dan voor een later moment om te gaan schilderen want het zou zonde zijn als de kalkverf er na al jouw harde werk weer vanaf bladdert. 

PRODUCTEN & KLEUREN

Onze kalkverf heeft prachtige kleurnuances, is ademend en milieuvriendelijk, 100% mineraal en ecologisch.

De rijke historie en diversiteit van producten uit Italië zijn inmiddels vele decennia een inspiratiebron. Ook voor onze kleuren!

De milieuvriendelijke, minerale krijtverf van Mia Colore geeft met haar extreem matte uiterlijk een mooie uitstraling.

Ben je op zoek naar een mooie lak op waterbasis met een zijdeglans finish? Dan is dit jouw lak!

Multiplo is een watergedragen, slijtvaste lakverf met een zijdematte uitstraling. Multiplo lakverf is geschikt voor vloer en trap.

Ben je op zoek naar een bijzondere wandafwerking? Denk dan eens aan Stucco Sempre - een verf met een mooie mediterraanse afwerking of betonlook.