Gebruik voor muren en plafonds de primer muro di primo van mia colore

Als je gaat verven met kalkverf of krijtverf van Mia Colore, dan heb je een primer nodig voor een goed resultaat. Welke muurprimer is geschikt? Dat hangt af van de ondergrond. Heb jij een zuigende ondergrond?

Voor veel van de fraaie minerale kalk- en krijtverven van Mia Colore heb je een goede primer nodig om het maximale effect eruit te halen. Bij zuigingsverschillen ga je namelijk lelijke vlekken krijgen. En juist bij zulke speciale verfsoorten doe je dan het effect teniet.

Iedere ondergrond heeft zijn eigen primer nodig. Er is globaal een indeling in primers te maken voor drie soorten ondergronden: voor muren en plafonds, voor schilderen over lakverf en hout heen, en een veelzijdige primer voor veel soorten oppervlakken, die ook geschikt is voor erg gladde ondergronden. 

De Muro di Primo is het best geschikt voor zuigende ondergronden.Waar moet je dan aan denken? Voorbeelden zijn pleisterwerk, gipskartonplaten, gasbeton en metselwerk. Feitelijk alles dat een open structuur heeft, en dus zonder een goede onderlaag de nieuwe verf meteen opzuigt. Dat gebeurt vaak ook nog eens onregelmatig, waardoor je onbedoeld vlekken krijgt. (En niet van de goede soort zoals bij betonlook kalkverf…)

Deze Mia Colore muurprimer is een primer op waterbasis, die een zeer laag VOS gehalte heeft (zeer weinig vluchtige organische stoffen). Je kunt hem eenvoudig aanbrengen zoals je gewend bent, met roller of kwast, de verwerking is vloeiend. Doordat hij ook op kleur geleverd wordt, bespaar je jezelf een hoop werk en vergroot je bovendien het bedoelde effect.

Het fijne van deze primer is dat hij meteen eventuele (in water oplosbare) vlekken isoleert. Je krijgt dus geen doorslag in je mooie nieuwe verflaag. 

PRODUCTEN & KLEUREN

Onze kalkverf heeft prachtige kleurnuances, is ademend en milieuvriendelijk, 100% mineraal en ecologisch.

De rijke historie en diversiteit van producten uit Italië zijn inmiddels vele decennia een inspiratiebron. Ook voor onze kleuren!

De milieuvriendelijke, minerale krijtverf van Mia Colore geeft met haar extreem matte uiterlijk een mooie uitstraling.

Ben je op zoek naar een mooie lak op waterbasis met een zijdeglans finish? Dan is dit jouw lak!

Multiplo is een watergedragen, slijtvaste lakverf met een zijdematte uitstraling. Multiplo lakverf is geschikt voor vloer en trap.

Ben je op zoek naar een bijzondere wandafwerking? Denk dan eens aan Stucco Sempre - een verf met een mooie mediterraanse afwerking of betonlook.