Kalkverf in nieuwbouwhuis

Heb je een nieuwbouwhuis? Dan weet je dat het sterk wordt afgeraden om direct je muren te verven. Dit heeft te maken met het vochtgehalte in de muren. Maar met kalkverf kun je wèl direct aan de slag.

De meeste muurverfsoorten sluiten de wand namelijk af, waardoor die niet meer kan ademen en vocht geen weg meer naar buiten vindt. De gebluste kalk in kalkverf sluit de poriën van de ondergrond niet af en dat zorgt voor een ademend karakter. Daarom kun je kalkverf direct na oplevering van je huis op de muren aanbrengen. De unieke samenstelling van kalkverf zorgt er bovendien voor dat het een duurzame, milieuvriendelijke en ecologische oplossing is voor op de muren.

Een ander bijkomend voordeel voor je nieuwbouwwoning is dat wanneer je kalkverf wil gebruiken, je de wanden behangklaar kunt laten opleveren. Dat is goedkoper dan sausklare wanden. Waarom? Omdat kalkverf van nature een dikkere samenstelling heeft, hoeft de ondergrond minder strak en glad te zijn. Door de minder vlakke ondergrond, krijgt je muur ook een authentieke uitstraling.

 

PRODUCTEN & KLEUREN

Onze kalkverf heeft prachtige kleurnuances, is ademend en milieuvriendelijk, 100% mineraal en ecologisch.

De rijke historie en diversiteit van producten uit Italië zijn inmiddels vele decennia een inspiratiebron. Ook voor onze kleuren!

De milieuvriendelijke, minerale krijtverf van Mia Colore geeft met haar extreem matte uiterlijk een mooie uitstraling.

Ben je op zoek naar een mooie lak op waterbasis met een zijdeglans finish? Dan is dit jouw lak!

Multiplo is een watergedragen, slijtvaste lakverf met een zijdematte uitstraling. Multiplo lakverf is geschikt voor vloer en trap.

Ben je op zoek naar een bijzondere wandafwerking? Denk dan eens aan Stucco Sempre - een verf met een mooie mediterraanse afwerking of betonlook.