Kalkverf en krijtverf afwerken met vernis voor mooie glans en afwasbaarheid

Met de juiste afwerking komen je geschilderde oppervlakken nog mooier uit. De Vernis van Mia Colore is zo’n afwerking. Het is een matte vernis op waterbasis die geschikt is voor over veel minerale verven.

Wanneer je met minerale verf aan de slag gaat, geeft het zonder twijfel ‘de kers op de taart’ wanneer je de verf vervolgens af werkt met een mooie wax of vernis. Wax geeft een hoge glans, vernis geeft een mat effect.

De Vernis van Mia Colore kan toegepast worden als matte toplaag over lakverf, kalkverf, krijtverf, (Sempre) stucco op basis van gebluste kalk, tadelakt en kalkpleister. Maar ook wanneer je een betonnen-, houten- of cementen ondergrond hebt waarvan je het natuurlijke karakter wilt versterken, is deze vernis een goede optie. Houtnerven en structuur komen beter uit.

Een afwerking in de vorm van vernis, geeft ook bescherming aan je wand tegen stoten, vet, vuil en water. Het voorkomt bovendien verkleuring of vergeling van de verf. Hoe meer lagen, hoe groter het effect, en hoe beter de bescherming (minimaal twee, maximaal 4 lagen).

De vernis zelf is net als de verven van Mia Colore op waterbasis en heeft zeer weinig vluchtige organische stoffen. Je brengt hem eenvoudig aan met een (kalk)kwast. 

PRODUCTEN & KLEUREN

Onze kalkverf heeft prachtige kleurnuances, is ademend en milieuvriendelijk, 100% mineraal en ecologisch.

De rijke historie en diversiteit van producten uit Italië zijn inmiddels vele decennia een inspiratiebron. Ook voor onze kleuren!

De milieuvriendelijke, minerale krijtverf van Mia Colore geeft met haar extreem matte uiterlijk een mooie uitstraling.

Ben je op zoek naar een mooie lak op waterbasis met een zijdeglans finish? Dan is dit jouw lak!

Multiplo is een watergedragen, slijtvaste lakverf met een zijdematte uitstraling. Multiplo lakverf is geschikt voor vloer en trap.

Ben je op zoek naar een bijzondere wandafwerking? Denk dan eens aan Stucco Sempre - een verf met een mooie mediterraanse afwerking of betonlook.