Wax of vernis over kalkverf geeft een prachtig effect en beschermt je muur

Kalkverf is van zichzelf al prachtig maar wist je dat je jouw kalkverf muur op verschillende manieren kunt afwerken?

Naast het voorbehandelen van de muren voor kalkverf, kun je de kalkverf ook afwerken op verschillende manieren. Om de kalkverf te beschermen tegen vocht kun je bijvoorbeeld een sealer (Vernici matte sealer) aanbrengen. Hierdoor wordt de muur afneembaar waardoor de kalkverf geschikt wordt voor bijvoorbeeld de keuken of de badkamer (behalve in de natte ruimtes). Deze sealer kan ook toegepast worden op krijtverf en lakken. 

Naast de Vernici matte sealer kun je er ook voor kiezen om de kalkverf af te werken met een wax (Cera di Sempre). Dit is een natuurlijke en transparante wax die de muur waterafstotend maakt en een glanzend effect geeft. De Cera di Sempre wax is ook geschikt voor het afwerken van meubels die geschilderd zijn met krijtverf en krijtverf, onbehandeld hout maar ook de betonlook Stucco Sempre.

PRODUCTEN & KLEUREN

Onze kalkverf heeft prachtige kleurnuances, is ademend en milieuvriendelijk, 100% mineraal en ecologisch.

De rijke historie en diversiteit van producten uit Italië zijn inmiddels vele decennia een inspiratiebron. Ook voor onze kleuren!

De milieuvriendelijke, minerale krijtverf van Mia Colore geeft met haar extreem matte uiterlijk een mooie uitstraling.

Ben je op zoek naar een mooie lak op waterbasis met een zijdeglans finish? Dan is dit jouw lak!

Multiplo is een watergedragen, slijtvaste lakverf met een zijdematte uitstraling. Multiplo lakverf is geschikt voor vloer en trap.

Ben je op zoek naar een bijzondere wandafwerking? Denk dan eens aan Stucco Sempre - een verf met een mooie mediterraanse afwerking of betonlook.