Blog: Zomerkleur verovert de winter

Blog: Zomerkleur verovert de winter

gepost door / vrijdag, 4 oktober 2019

Herfst. Ik heb er een haat-liefde-verhouding mee. Met enige weemoed neem ik elk jaar afscheid van de zomer en zie ik stiekem een beetje op tegen deze donkere periode. Maar dan komt ook meteen weer het besef: het leven gaat zich weer binnen afspelen. We mogen ons weer uitleven om heerlijk te cocoonen! 

Kaarsen, de geur van appeltaart, grof-gebreide dekens en… kleur! En laten de trends voor dit jaar zich vooral richten op het uitgangspunt ‘zomer in de winter’. Kortom: meer kleur in ons interieur. Donker wordt licht en zwart maakt plaats voor bruintinten.
De zomer breekt door in de donkere dagen voor Kerst? Hoe dan? Lichte kleuren, zoals mintgroen, maar ook huidtinten en poederige kleuren, halen de donkere sluier van de wintermaanden af. Daylight van Mia Colore is zo’n kleur die onmisbaar is in dit palet. De naam zegt het al: je haalt licht in huis. En ook Double Cream is een poederkleur die in koude maanden voelt als die warme deken.

Wil je wat meer warmte en diepere kleuren? Dan vertaalt die wens zich naar kleuren als Sunglow, Copper of Sunset. Wijnrood, mosterdgeel en alles wat in het verlengde van deze tinten ligt. Maar ook een uitgebreid palet van groentinten brengt diepte en warmte in je huis.

Hoe je deze kleuren toepast in je interieur? Verf een muur met krijtverf of kalkverf van Mia Colore in de kleur Copper… en breng die kleur vervolgens met accessoires terug in de ruimte. Een vloerkleed waar je deze kleur in terugvindt of een kussentje op de bank. Maar ook met kaarsen of een wollen plaid in deze koperkleur maak je een statement en breng je een beetje zomer in je interieur tijdens de ‘donkere dagen’. Zo ga je helemaal trendproof de winter door!

Copper: de trendkleur voor herfst en winter 2020

ACTUELE BLOGS

 • 13 april 2022 door Rianne Visser
  Speels effect op de muur met kalkverf
  Betonlook, ik heb er een obsessie mee! Ik vind de kleur nuances zo mooi en ben echt verliefd op het effect. Ik ging dus aan de slag met de kalkverf van Mia Colore.
  NAAR DE BLOG +
 • 22 september 2020 door Danielle Duijn
  Mijn eerste kalkverf ervaring...
  Die poederachtige kalkverf muren uit de woonbladen zagen er zo prachtig uit, dat ik de knoop heb doorgehakt. Maar vervolgens zat ik thuis met een pot mooie kalkverf, en vroeg ik me opeens af of het eigenlijk wel over behang heen kan…
  NAAR DE BLOG +
 • 9 juni 2020 door Danielle Duijn
  Kast verven met lak: hoe doe je dat?
  Een oude kast een tweede leven geven, dat is een leuke klus die veel mensen oppakken. Maar welke verf van Mia Colore kun je hier het beste voor gebruiken?
  NAAR DE BLOG +
Woonstijl Natuur

Woonstijl Natuur

Deze vrij ‘jonge’ woonstijl vindt zijn oorsprong in het jachtige leven van nu. Binnen een 24-uurs economie zoek je natuur, rust en ruimte. En wat is nou mooier dan dit toe te passen in je eigen huis?
Woonstijl Modern

Woonstijl Modern

Strakke lijnen en ingetogen kleuren. Je zou een moderne woonstijl bijna minimalistisch kunnen noemen.
Woonstijl Basic

Woonstijl Basic

Fris, licht, leefbaar en no-nonsense: kortom de basis van een lekker huis, dat is de woonstijl Basic.
Woonstijl Romantisch

Woonstijl Romantisch

Deze woonstijl spreekt veel mensen aan en wordt ook wel ‘landelijk’ genoemd. Het voelt vrouwelijk, maar wel met een stoere basis. Het romantische zit ‘m in details en kleuren.
Woonstijl Industrieel

Woonstijl Industrieel

Deze trendy woonstijl is zeker geen eendagsvlieg en wint steeds meer terrein. Ruw, robuust en toch niet zwaar: een stoere stijl met industriële en vintage elementen.
Woonstijl Klassiek

Woonstijl Klassiek

Ouderwets? Welnee! Oude meesters, donkere kleuren en rijke stoffen wissel je af met moderne elementen.
TOP