Blog: Een tweede leven voor woonaccessoires

Blog: Een tweede leven voor woonaccessoires

gepost door / donderdag, 1 november 2018

‘Ik ben erg gek op de kleuren en producten van Mia Colore. Dit keer heb ik wat van mijn woonaccessoires in de metamorfose gegooid. Lees hier hoe ik dat heb gedaan.’

Ik ben gek op de verf en kleuren van Mia Colore. Juist omdat ze zich ook erg goed lenen om bepaalde woonitems een nieuwe look te geven. En daarom heb ik een paar van mijn eigen woonaccessoires in de metamorfose gegooid.

Twee houten decoratiebollen, van origine gelakt, heb ik licht geschuurd en daarna met twee lagen Mia Colore krijtverf behandeld. Krijtverf werkt zo gemakkelijk, en is zo snel droog! Daarom kon ik de tweede laag verf al heel snel aanbrengen. Deze bollen waren vrij donker, daarom had ik twee lagen verf nodig.

De ene bol schilderde ik met Grand Canal, een prachtige staalblauwe kleur. Dit is een sprekende en aanwezige kleur. Laat daarom de styling van de resterende woonaccessoires en/of achtergrond vrij licht. Op die manier knalt de blauwe kleur er mooi uit. De andere bol kreeg twee lagen Sunglow: een lichte, naar oker neigende, tint. Een kleur die bij mij direct het jaren ’70-gevoel oproept.

Maar na de bollen was ik nog niet klaar. Ik had de smaak te pakken. Een vrij saai ogend dienblad van blank hout kon wel wat kleur gebruiken. Na het licht opschuren was daarna één laag verf al voldoende. De kleur Rosy Brown is een zachte poederkleur. Mooi om te combineren met andere pasteltinten en/of hout accenten.

Vanzelfsprekend zat ik na deze klus helemaal onder de verf en dan is het zo fijn dat je de verf van Mia Colore met alleen water kunt afspoelen. Tijdens het afspoelen valt mijn oog op een vaas die ook wel een lik krijtverf kan gebruiken...

ACTUELE BLOGS

Woonstijl Natuur

Woonstijl Natuur

Deze vrij ‘jonge’ woonstijl vindt zijn oorsprong in het jachtige leven van nu. Binnen een 24-uurs economie zoek je natuur, rust en ruimte. En wat is nou mooier dan dit toe te passen in je eigen huis?
Woonstijl Modern

Woonstijl Modern

Strakke lijnen en ingetogen kleuren. Je zou een moderne woonstijl bijna minimalistisch kunnen noemen.
Woonstijl Basic

Woonstijl Basic

Fris, licht, leefbaar en no-nonsense: kortom de basis van een lekker huis, dat is de woonstijl Basic.
Woonstijl Romantisch

Woonstijl Romantisch

Deze woonstijl spreekt veel mensen aan en wordt ook wel ‘landelijk’ genoemd. Het voelt vrouwelijk, maar wel met een stoere basis. Het romantische zit ‘m in details en kleuren.
Woonstijl Industrieel

Woonstijl Industrieel

Deze trendy woonstijl is zeker geen eendagsvlieg en wint steeds meer terrein. Ruw, robuust en toch niet zwaar: een stoere stijl met industriële en vintage elementen.
Woonstijl Klassiek

Woonstijl Klassiek

Ouderwets? Welnee! Oude meesters, donkere kleuren en rijke stoffen wissel je af met moderne elementen.
TOP