Toevoegen van water aan kalkverf

Toevoegen van water aan kalkverf

Waarom zou je water toevoegen aan onze kalkverf? Een reden zou kunnen zijn dat de verf dan iets dunner is en dus wat gemakkelijker te verwerken. Het kan ook zijn dat je de kleur net wat lichter wilt maken.

Het toevoegen van water kan de verf eenvoudig verwerkbaar maken maar heeft bovendien invloed op de kleur en uitstraling. Onze kalkverf kan tot 1:1 verdund worden. Afhankelijk van de dikte van de verf adviseren wij: De 1e laag ca. 15 tot 30% en de 2e laag ca. 15% te verdunnen. Voorkom eventueel kleurverschil door de verhoudingen van verdunning bij meerdere blikken gelijk houden.

Voordat je dit doet is het handig om eerst altijd de technische fiche te raadplegen. 

ACTUELE BLOGS

Woonstijl Natuur

Woonstijl Natuur

Deze vrij ‘jonge’ woonstijl vindt zijn oorsprong in het jachtige leven van nu. Binnen een 24-uurs economie zoek je natuur, rust en ruimte. En wat is nou mooier dan dit toe te passen in je eigen huis?
Woonstijl Romantisch

Woonstijl Romantisch

Deze woonstijl spreekt veel mensen aan en wordt ook wel ‘landelijk’ genoemd. Het voelt vrouwelijk, maar wel met een stoere basis. Het romantische zit ‘m in details en kleuren.
Woonstijl Modern

Woonstijl Modern

Strakke lijnen en ingetogen kleuren. Je zou een moderne woonstijl bijna minimalistisch kunnen noemen.
Woonstijl Basic

Woonstijl Basic

Fris, licht, leefbaar en no-nonsense: kortom de basis van een lekker huis, dat is de woonstijl Basic.
Woonstijl Industrieel

Woonstijl Industrieel

Deze trendy woonstijl is zeker geen eendagsvlieg en wint steeds meer terrein. Ruw, robuust en toch niet zwaar: een stoere stijl met industriële en vintage elementen.
Woonstijl Klassiek

Woonstijl Klassiek

Ouderwets? Welnee! Oude meesters, donkere kleuren en rijke stoffen wissel je af met moderne elementen.
TOP