Typisch Romantisch

Typisch Romantisch

Een Romantische woonstijl (ook wel landelijk) is een sfeervolle basis die rust geeft in een druk leven. Je ploft neer op een flinke hoekbank met plaids en kussens, terwijl de openhaard heerlijk brandt.

Landelijk of romantisch? Dat zit ‘m in de details. De basis qua kleur en meubels is nagenoeg dezelfde. Een romantisch interieur heeft iets meer vrouwelijke details zoals glanzend satijn, sierlijke accessoires en de aaibare materialen.
 
Zittend aan een robuuste houten tafel, neem je met elkaar de dag door. Of gezellig een wijntje met vriendinnen op een lekker plofbank. Voeg aan deze stijl wat pasteltinten, ronde vormen en zachte stoffen met fijne patronen (zoals bloemen, ruiten of strepen) toe, en je stijl is meer romantisch dan landelijk.
 
Andere kenmerken zijn ook nog een balkenplafond en het gebruik van paneeldeuren – ook (of juist) als accessoire in huis.

ACTUELE BLOGS

 • 8 November 2018 door From Lucy with Love, in Advies
  Een tweede leven voor woonaccessoires
  ‘Ik ben erg gek op de kleuren en producten van Mia Colore. Dit keer heb ik wat van mijn woonaccessoires in de metamorfose gegooid. Lees hier hoe ik dat heb gedaan.’
  NAAR DE BLOG +
 • 3 October 2018 door Kiki de Jong, in Advies
  Mia Colore-kleuren voor alle woonstijlen
  Mia Colore heeft vijf woonstijlen ontwikkeld en daaraan de eigen collectie kleuren gekoppeld. Zo word je alvast op weg geholpen met inspiratie voor een interieur dat bij jou past
  NAAR DE BLOG +
 • 3 October 2018 door Kiki de Jong, in Advies
  Met liefde voor Italië…
  Welke woonstijl je ook hebt, de verven van Mia Colore passen naadloos. Het uitgebreide kleurenpalet biedt verrassende, diepe kleuren, maar ook een keur aan zachte pastels.
  NAAR DE BLOG +
TOP