Typisch Natuur

Typisch Natuur

Buiten naar binnen halen, dat is de woonstijl Natuur. De inrichting bestaat uit natuurlijke kleuren en materialen en gaat verder dan een paar planten en een vissenkom. Rust, eenvoud en je buiten wanen terwijl je binnen bent, is eigenlijk het gevoel dat je hiermee wilt bereiken. Misschien overbodig om te zeggen: maar hout voert de boventoon!

Bij deze woonstijl zien we veel dessins: behang of stoffen met bladmotieven, vogels of vlinders, het mag allemaal. Maar ook boerenantiek: melkkrukjes, ladders uit de hooischuur en grove tafels of een houten vloer uit een oude boerderij, kalkverf of leemstuc. Als contrast kun je ook kiezen voor Scandinavisch design binnen deze woonstijl. Zweedse designers ontwerpen van nature al met respect voor de natuur!
 
Doordat natuurlijke kleuren de boventoon voeren, moet je wel opletten dat het niet te saai wordt. Kies eventueel voor een eyecatcher; een fotobehang met een mooie, natuurlijk afbeelding. Een ander pronkstuk kan een open haard zijn. De bijhorende houtblokken zijn voor deze woonstijl natuurlijk prachtige elementen.

ACTUELE BLOGS

 • 13 april 2022 door Rianne Visser
  Speels effect op de muur met kalkverf
  Betonlook, ik heb er een obsessie mee! Ik vind de kleur nuances zo mooi en ben echt verliefd op het effect. Ik ging dus aan de slag met de kalkverf van Mia Colore.
  NAAR DE BLOG +
 • 22 september 2020 door Danielle Duijn
  Mijn eerste kalkverf ervaring...
  Die poederachtige kalkverf muren uit de woonbladen zagen er zo prachtig uit, dat ik de knoop heb doorgehakt. Maar vervolgens zat ik thuis met een pot mooie kalkverf, en vroeg ik me opeens af of het eigenlijk wel over behang heen kan…
  NAAR DE BLOG +
 • 9 juni 2020 door Danielle Duijn
  Kast verven met lak: hoe doe je dat?
  Een oude kast een tweede leven geven, dat is een leuke klus die veel mensen oppakken. Maar welke verf van Mia Colore kun je hier het beste voor gebruiken?
  NAAR DE BLOG +
Woonstijl Natuur

Woonstijl Natuur

Deze vrij ‘jonge’ woonstijl vindt zijn oorsprong in het jachtige leven van nu. Binnen een 24-uurs economie zoek je natuur, rust en ruimte. En wat is nou mooier dan dit toe te passen in je eigen huis?
Woonstijl Modern

Woonstijl Modern

Strakke lijnen en ingetogen kleuren. Je zou een moderne woonstijl bijna minimalistisch kunnen noemen.
Woonstijl Basic

Woonstijl Basic

Fris, licht, leefbaar en no-nonsense: kortom de basis van een lekker huis, dat is de woonstijl Basic.
Woonstijl Romantisch

Woonstijl Romantisch

Deze woonstijl spreekt veel mensen aan en wordt ook wel ‘landelijk’ genoemd. Het voelt vrouwelijk, maar wel met een stoere basis. Het romantische zit ‘m in details en kleuren.
Woonstijl Industrieel

Woonstijl Industrieel

Deze trendy woonstijl is zeker geen eendagsvlieg en wint steeds meer terrein. Ruw, robuust en toch niet zwaar: een stoere stijl met industriële en vintage elementen.
Woonstijl Klassiek

Woonstijl Klassiek

Ouderwets? Welnee! Oude meesters, donkere kleuren en rijke stoffen wissel je af met moderne elementen.
TOP