Wat is een typisch moderne woonstijl?

Wat is een typisch moderne woonstijl?

De moderne woonstijl heeft een ruimtelijke basis met veel contrast. Maak maximaal gebruik van het aanwezige daglicht, want modern wonen is licht wonen... Met een drukke leefstijl is een moderne (design)woning dan ook de ultieme plek om tot rust te komen.

Een modern huis is strak ingericht. Rechte lijnen en prominente objecten, waarnaar de aandacht wordt toegeleid door het gebruik van rustige kleuren. Eigenlijk spreek je niet van kleuren, want het zijn vooral wit- grijs- en zwarttinten die de boventoon voeren (aangevuld met natuurlijk bruin). Echte kleur wordt pas toegevoegd bij het aankleden van de woning, met behulp van accessoires. Dat mogen dan ook best eye catchers zijn.

Een strak in de wand geplaatste haard bijvoorbeeld, met ruimtelijkheid als basis, kan minstens zo knus voelen als een warm chalet. Een moderne woonstijl kenmerkt zich dan ook vooral door sereniteit en klasse. Deze woonstijl maakt gebruik van hoogwaardige materialen zoals wol, zijde, hoogglans lakken en pronkstukken in de ruimte. 

Om de eenheid te bewaren, passen een betonlook- of houten vloer net zo goed in een modern interieur als grote tegels.  

ACTUELE BLOGS

 • 13 april 2022 door Rianne Visser
  Speels effect op de muur met kalkverf
  Betonlook, ik heb er een obsessie mee! Ik vind de kleur nuances zo mooi en ben echt verliefd op het effect. Ik ging dus aan de slag met de kalkverf van Mia Colore.
  NAAR DE BLOG +
 • 22 september 2020 door Danielle Duijn
  Mijn eerste kalkverf ervaring...
  Die poederachtige kalkverf muren uit de woonbladen zagen er zo prachtig uit, dat ik de knoop heb doorgehakt. Maar vervolgens zat ik thuis met een pot mooie kalkverf, en vroeg ik me opeens af of het eigenlijk wel over behang heen kan…
  NAAR DE BLOG +
 • 9 juni 2020 door Danielle Duijn
  Kast verven met lak: hoe doe je dat?
  Een oude kast een tweede leven geven, dat is een leuke klus die veel mensen oppakken. Maar welke verf van Mia Colore kun je hier het beste voor gebruiken?
  NAAR DE BLOG +
Woonstijl Natuur

Woonstijl Natuur

Deze vrij ‘jonge’ woonstijl vindt zijn oorsprong in het jachtige leven van nu. Binnen een 24-uurs economie zoek je natuur, rust en ruimte. En wat is nou mooier dan dit toe te passen in je eigen huis?
Woonstijl Modern

Woonstijl Modern

Strakke lijnen en ingetogen kleuren. Je zou een moderne woonstijl bijna minimalistisch kunnen noemen.
Woonstijl Basic

Woonstijl Basic

Fris, licht, leefbaar en no-nonsense: kortom de basis van een lekker huis, dat is de woonstijl Basic.
Woonstijl Romantisch

Woonstijl Romantisch

Deze woonstijl spreekt veel mensen aan en wordt ook wel ‘landelijk’ genoemd. Het voelt vrouwelijk, maar wel met een stoere basis. Het romantische zit ‘m in details en kleuren.
Woonstijl Industrieel

Woonstijl Industrieel

Deze trendy woonstijl is zeker geen eendagsvlieg en wint steeds meer terrein. Ruw, robuust en toch niet zwaar: een stoere stijl met industriële en vintage elementen.
Woonstijl Klassiek

Woonstijl Klassiek

Ouderwets? Welnee! Oude meesters, donkere kleuren en rijke stoffen wissel je af met moderne elementen.
TOP