Typisch Klassiek

Typisch Klassiek

Het hedendaagse klassiek heeft een flinke knipoog naar vervlogen tijden. De basis van een klassieke woonstijl is vandaag dag een mix vroeger en nu. En jij bepaalt hoeveel vroeger en hoeveel nu je toepast.

Klassiek kenmerkt zich door een rijke uitstraling, symmetrie, orde en harmonie. Het lijkt of deze stijl misschien wat ‘zwaar’ is, maar niets is minder waar. Vol zou een betere duiding zijn. En dat betekent dat je ornamenten en dessins achterwege kunt laten, maar wel kiest voor donkere kleuren en wat ‘zwaardere’ materialen.
 
In een klassiek interieur zien we ook veel erfstukken – die je natuurlijk ook prima ergens op de kop getikt kunt hebben. Maar ook een groep schilderijen, velours gordijnen, donkere houten vloer of juist een chique visgraatvloer. Kalkverf op de muren of een ornamentenbehang vormen een mooi decor voor een brocante kast of Zweeds antiek.

ACTUELE BLOGS

 • 4 October 2019 door ​Heleen van der Willigen
  Zomerkleur verovert de winter
  Lekker cocoonen op de bank en genieten van je pas geverfde muur in een warme kleur. Hoe haal jij de zomer binnen deze donkere dagen? Door muurverf van Mia Colore te gebruiken in trendy Italiaanse kleuren.
  NAAR DE BLOG +
 • 2 November 2018 door Kiki de Jong
  Met liefde voor Italië…
  Voor een Mediterraan gevoel in je eigen interieur, gebruik je de kalkverf of krijtverf van Mia Colore. Door de natuurlijke samenstelling en look heb je een unieke wandafwerking.
  NAAR DE BLOG +
 • 1 November 2018 door From Lucy with Love
  Een tweede leven voor woonaccessoires
  ‘Ik ben erg gek op de kleuren en producten van Mia Colore. Dit keer heb ik wat van mijn woonaccessoires in de metamorfose gegooid. Lees hier hoe ik dat heb gedaan.’
  NAAR DE BLOG +
Woonstijl Basic

Woonstijl Basic

Fris, licht, leefbaar en no-nonsense: kortom de basis van een lekker huis, dat is de woonstijl Basic.
Woonstijl Industrieel

Woonstijl Industrieel

Deze trendy woonstijl is zeker geen eendagsvlieg en wint steeds meer terrein. Ruw, robuust en toch niet zwaar: een stoere stijl met industriële en vintage elementen.
Woonstijl Klassiek

Woonstijl Klassiek

Ouderwets? Welnee! Oude meesters, donkere kleuren en rijke stoffen wissel je af met moderne elementen.
Woonstijl Natuur

Woonstijl Natuur

Deze vrij ‘jonge’ woonstijl vindt zijn oorsprong in het jachtige leven van nu. Binnen een 24-uurs economie zoek je natuur, rust en ruimte. En wat is nou mooier dan dit toe te passen in je eigen huis?
Woonstijl Romantisch

Woonstijl Romantisch

Deze woonstijl spreekt veel mensen aan en wordt ook wel ‘landelijk’ genoemd. Het voelt vrouwelijk, maar wel met een stoere basis. Het romantische zit ‘m in details en kleuren.
TOP