Typisch Klassiek

Typisch Klassiek

Het hedendaagse klassiek heeft een flinke knipoog naar vervlogen tijden. De basis van een klassieke woonstijl is vandaag dag een mix vroeger en nu. En jij bepaalt hoeveel vroeger en hoeveel nu je toepast.

Klassiek kenmerkt zich door een rijke uitstraling, symmetrie, orde en harmonie. Het lijkt of deze stijl misschien wat ‘zwaar’ is, maar niets is minder waar. Vol zou een betere duiding zijn. En dat betekent dat je ornamenten en dessins achterwege kunt laten, maar wel kiest voor donkere kleuren en wat ‘zwaardere’ materialen.
 
In een klassiek interieur zien we ook veel erfstukken – die je natuurlijk ook prima ergens op de kop getikt kunt hebben. Maar ook een groep schilderijen, velours gordijnen, donkere houten vloer of juist een chique visgraatvloer. Kalkverf op de muren of een ornamentenbehang vormen een mooi decor voor een brocante kast of Zweeds antiek.

ACTUELE BLOGS

 • 8 November 2018 door From Lucy with Love, in Advies
  Een tweede leven voor woonaccessoires
  ‘Ik ben erg gek op de kleuren en producten van Mia Colore. Dit keer heb ik wat van mijn woonaccessoires in de metamorfose gegooid. Lees hier hoe ik dat heb gedaan.’
  NAAR DE BLOG +
 • 3 October 2018 door Kiki de Jong, in Advies
  Mia Colore-kleuren voor alle woonstijlen
  Mia Colore heeft vijf woonstijlen ontwikkeld en daaraan de eigen collectie kleuren gekoppeld. Zo word je alvast op weg geholpen met inspiratie voor een interieur dat bij jou past
  NAAR DE BLOG +
 • 3 October 2018 door Kiki de Jong, in Advies
  Met liefde voor Italië…
  Welke woonstijl je ook hebt, de verven van Mia Colore passen naadloos. Het uitgebreide kleurenpalet biedt verrassende, diepe kleuren, maar ook een keur aan zachte pastels.
  NAAR DE BLOG +
TOP