Typisch Klassiek

Typisch Klassiek

Het hedendaagse klassiek heeft een flinke knipoog naar vervlogen tijden. De basis van een klassieke woonstijl is vandaag dag een mix vroeger en nu. En jij bepaalt hoeveel vroeger en hoeveel nu je toepast.

Klassiek kenmerkt zich door een rijke uitstraling, symmetrie, orde en harmonie. Het lijkt of deze stijl misschien wat ‘zwaar’ is, maar niets is minder waar. Vol zou een betere duiding zijn. En dat betekent dat je ornamenten en dessins achterwege kunt laten, maar wel kiest voor donkere kleuren en wat ‘zwaardere’ materialen.
 
In een klassiek interieur zien we ook veel erfstukken – die je natuurlijk ook prima ergens op de kop getikt kunt hebben. Maar ook een groep schilderijen, velours gordijnen, donkere houten vloer of juist een chique visgraatvloer. Kalkverf op de muren of een ornamentenbehang vormen een mooi decor voor een brocante kast of Zweeds antiek.

ACTUELE BLOGS

Woonstijl Natuur

Woonstijl Natuur

Deze vrij ‘jonge’ woonstijl vindt zijn oorsprong in het jachtige leven van nu. Binnen een 24-uurs economie zoek je natuur, rust en ruimte. En wat is nou mooier dan dit toe te passen in je eigen huis?
Woonstijl Modern

Woonstijl Modern

Strakke lijnen en ingetogen kleuren. Je zou een moderne woonstijl bijna minimalistisch kunnen noemen.
Woonstijl Basic

Woonstijl Basic

Fris, licht, leefbaar en no-nonsense: kortom de basis van een lekker huis, dat is de woonstijl Basic.
Woonstijl Romantisch

Woonstijl Romantisch

Deze woonstijl spreekt veel mensen aan en wordt ook wel ‘landelijk’ genoemd. Het voelt vrouwelijk, maar wel met een stoere basis. Het romantische zit ‘m in details en kleuren.
Woonstijl Industrieel

Woonstijl Industrieel

Deze trendy woonstijl is zeker geen eendagsvlieg en wint steeds meer terrein. Ruw, robuust en toch niet zwaar: een stoere stijl met industriële en vintage elementen.
Woonstijl Klassiek

Woonstijl Klassiek

Ouderwets? Welnee! Oude meesters, donkere kleuren en rijke stoffen wissel je af met moderne elementen.
TOP