Blog: Mia Colore-kleuren voor alle woonstijlen

Blog: Mia Colore-kleuren voor alle woonstijlen

gepost door / maandag, 1 oktober 2018

Mia Colore heeft vijf woonstijlen ontwikkeld en daaraan de eigen collectie kleuren gekoppeld. Zo word je alvast op weg geholpen met inspiratie voor een interieur dat bij jou past

Jouw persoonlijkheid kleurt jouw woonstijl. Hoe voel jij je het liefste als je thuis bent? Wil je tot rust komen, geïnspireerd worden, energie krijgen? Of juist alledrie. Wat ook bij je past, je huis moet voelen als een warme jas. Een combinatie van de juiste materialen en kleuren, maken jouw stijl compleet. Maar waar moet je beginnen?

Mia Colore maakt het je gemakkelijk en heeft alvast vijf basis woonstijlen ontwikkeld; Basic, Industrieel, Klassiek, Romantisch en Natuur. Elke woonstijl heeft een eigen uitstraling door materiaal- en kleurgebruik. Natuurlijk ligt niets vast, en style je vanuit je eigen gevoel… Maar bij welke woonstijl voel jij je het meeste thuis? En welke kleuren van Mia Colore passen hier naadloos bij?

Basic is fris, licht en leefbaar en wordt gekenmerkt door naturel, grijs- en wittinten eventueel met zwarte accenten. Bij materialen kun je denken aan hout, beton en linnen. Wil je liever een industriële woonstijl? Dan werk je vooral met zwart-, wit- en grijstinten en die combineer je met robuuste materialen zoals metaal of staal en ruw hout. En denk je aan klassiek? Dan wel zonder al te veel krullen en marmer… maar met grijs-, zwart- en bruintinten en het materiaal is vooral rijk: doorleefd leer, fluwelen gordijnen of een oude meester aan de muur. De romantische woonstijl is vrouwelijk, maar wel met een stoere basis. Mooie pastels combineer je met brocante en zachte materialen. En als laatste natuur: eenvoudig en robuust. Kleuren als zand, leem, grijs- en groentinten, maar ook rood en oker gebruik je samen met doorleefd hout, gebruikte bouwmaterialen, en vergeet vooral de planten niet.

Voor elke woonstijl heeft Mia Colore een basis kleurenpalet samengesteld. Dat geeft alvast mooi richting voor het creëren van de voor jou perfecte woonstijl.

ACTUELE BLOGS

Woonstijl Natuur

Woonstijl Natuur

Deze vrij ‘jonge’ woonstijl vindt zijn oorsprong in het jachtige leven van nu. Binnen een 24-uurs economie zoek je natuur, rust en ruimte. En wat is nou mooier dan dit toe te passen in je eigen huis?
Woonstijl Romantisch

Woonstijl Romantisch

Deze woonstijl spreekt veel mensen aan en wordt ook wel ‘landelijk’ genoemd. Het voelt vrouwelijk, maar wel met een stoere basis. Het romantische zit ‘m in details en kleuren.
Woonstijl Modern

Woonstijl Modern

Strakke lijnen en ingetogen kleuren. Je zou een moderne woonstijl bijna minimalistisch kunnen noemen.
Woonstijl Basic

Woonstijl Basic

Fris, licht, leefbaar en no-nonsense: kortom de basis van een lekker huis, dat is de woonstijl Basic.
Woonstijl Industrieel

Woonstijl Industrieel

Deze trendy woonstijl is zeker geen eendagsvlieg en wint steeds meer terrein. Ruw, robuust en toch niet zwaar: een stoere stijl met industriële en vintage elementen.
Woonstijl Klassiek

Woonstijl Klassiek

Ouderwets? Welnee! Oude meesters, donkere kleuren en rijke stoffen wissel je af met moderne elementen.
TOP