Kalkverf en krijtverf, wat zijn de verschillen?

Kalkverf en krijtverf, wat zijn de verschillen?

Het is een vraag die we vaak krijgen... ’Wat is precies het verschil tussen krijtverf en kalkverf?’ We leggen het graag uit.

Krijtverf wordt vaak verward met kalkverf. Dit zijn echt twee totaal verschillende verfsoorten. Kalkverf is ruwer, is genuanceerd en daarmee niet egaal in uitstraling. Krijtverf is daarentegen egaal van kleur en fluweelachtig in uitstraling. Beide kenmerken zich door de unieke, intense kleuren en door de natuurlijke pigmenten.

Verder is krijtverf te gebruiken op muren en meubels. Kalkverf kan echt alleen maar op muur en plafond worden aangebracht.

Extra informatie

ACTUELE BLOGS

Woonstijl Natuur

Woonstijl Natuur

Deze vrij ‘jonge’ woonstijl vindt zijn oorsprong in het jachtige leven van nu. Binnen een 24-uurs economie zoek je natuur, rust en ruimte. En wat is nou mooier dan dit toe te passen in je eigen huis?
Woonstijl Modern

Woonstijl Modern

Strakke lijnen en ingetogen kleuren. Je zou een moderne woonstijl bijna minimalistisch kunnen noemen.
Woonstijl Basic

Woonstijl Basic

Fris, licht, leefbaar en no-nonsense: kortom de basis van een lekker huis, dat is de woonstijl Basic.
Woonstijl Romantisch

Woonstijl Romantisch

Deze woonstijl spreekt veel mensen aan en wordt ook wel ‘landelijk’ genoemd. Het voelt vrouwelijk, maar wel met een stoere basis. Het romantische zit ‘m in details en kleuren.
Woonstijl Industrieel

Woonstijl Industrieel

Deze trendy woonstijl is zeker geen eendagsvlieg en wint steeds meer terrein. Ruw, robuust en toch niet zwaar: een stoere stijl met industriële en vintage elementen.
Woonstijl Klassiek

Woonstijl Klassiek

Ouderwets? Welnee! Oude meesters, donkere kleuren en rijke stoffen wissel je af met moderne elementen.
TOP