Blog: Met liefde voor Italië…

Blog: Met liefde voor Italië…

gepost door / vrijdag, 2 november 2018

Welke woonstijl je ook hebt, de verven van Mia Colore passen naadloos. Het uitgebreide kleurenpalet biedt verrassende, diepe kleuren, maar ook een keur aan zachte pastels.

Als ik aan Italië denk, dan mijmer ik weg en zie flarden van het heerlijke eten, ruik de geur van olijfolie en hoor temperamentvolle gesprekken. Ik zie het diverse landschap en voel het Mediterrane klimaat…Zou ik Italië in een woord moeten omschrijven, dan is dat ‘Passie’.

Al deze elementen zie ik ook terugkomen bij het kleurenpalet van Mia Colore. Mooie kalk- en krijtverven. Gemaakt met liefde voor de natuur, en uiteraard met liefde voor Italië. Met natuurlijke pigmenten voor een nog intensere kleurbeleving. Het draait allemaal om gevoel… je thuis voelen. Of eigenlijk: het heerlijke gevoel van thuiskomen! En dan maakt het niet uit of dat hier is, of thuiskomen in ‘La Dolce Italia’.

De inspiratiebron voor de verven van Mia Colore is de Italiaanse natuur gecombineerd met de cultuur. De diepe kleuren die het landschap biedt – azuurblauwe zee, pijnbomen en de bijna koperkleurige ondergaande zon - worden gecompleteerd met zachte pastels van Venetiaanse Fresco’s. En zo waan je je in vervlogen tijden van Michelangelo of Filippino Lippi. Wat kleur al niet kan doen… (Foto: Abbey Lane)

Het leuke van deze verflijn is niet alleen het bijzondere kleurenpalet, maar ook dat alle kleuren in vrijwel alle woonstijlen terugkomen. Niet alleen op muren en meubels, maar ook de vloerverf past naadloos bij elke stijl. En zo haal je dus een vleugje Italië binnen in elk huis…

ACTUELE BLOGS

 • 13 april 2022 door Rianne Visser
  Speels effect op de muur met kalkverf
  Betonlook, ik heb er een obsessie mee! Ik vind de kleur nuances zo mooi en ben echt verliefd op het effect. Ik ging dus aan de slag met de kalkverf van Mia Colore.
  NAAR DE BLOG +
 • 22 september 2020 door Danielle Duijn
  Mijn eerste kalkverf ervaring...
  Die poederachtige kalkverf muren uit de woonbladen zagen er zo prachtig uit, dat ik de knoop heb doorgehakt. Maar vervolgens zat ik thuis met een pot mooie kalkverf, en vroeg ik me opeens af of het eigenlijk wel over behang heen kan…
  NAAR DE BLOG +
 • 9 juni 2020 door Danielle Duijn
  Kast verven met lak: hoe doe je dat?
  Een oude kast een tweede leven geven, dat is een leuke klus die veel mensen oppakken. Maar welke verf van Mia Colore kun je hier het beste voor gebruiken?
  NAAR DE BLOG +
Woonstijl Natuur

Woonstijl Natuur

Deze vrij ‘jonge’ woonstijl vindt zijn oorsprong in het jachtige leven van nu. Binnen een 24-uurs economie zoek je natuur, rust en ruimte. En wat is nou mooier dan dit toe te passen in je eigen huis?
Woonstijl Modern

Woonstijl Modern

Strakke lijnen en ingetogen kleuren. Je zou een moderne woonstijl bijna minimalistisch kunnen noemen.
Woonstijl Basic

Woonstijl Basic

Fris, licht, leefbaar en no-nonsense: kortom de basis van een lekker huis, dat is de woonstijl Basic.
Woonstijl Romantisch

Woonstijl Romantisch

Deze woonstijl spreekt veel mensen aan en wordt ook wel ‘landelijk’ genoemd. Het voelt vrouwelijk, maar wel met een stoere basis. Het romantische zit ‘m in details en kleuren.
Woonstijl Industrieel

Woonstijl Industrieel

Deze trendy woonstijl is zeker geen eendagsvlieg en wint steeds meer terrein. Ruw, robuust en toch niet zwaar: een stoere stijl met industriële en vintage elementen.
Woonstijl Klassiek

Woonstijl Klassiek

Ouderwets? Welnee! Oude meesters, donkere kleuren en rijke stoffen wissel je af met moderne elementen.
TOP