Verschillende technieken hebben een eigen kalkverf effect

Verschillende technieken hebben een eigen kalkverf effect

Voor welk effect je ook kiest, de effecten worden versterkt of afgezwakt door verdunning met water, het kiezen tussen een kalkkwast, een spons of een doek. Een hippe betonlook? Ook dat is mogelijk. En wil je een extra authentieke uitstraling? Dan kun je de kalkverf ook spatelen. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Gewolkt of streperig effect
Een gewolkt effect ontstaat door het aanbrengen van de kalkverf in draaiende bewegingen met een kalkkwast, spons of doek. Creëer een streperig effect door het onregelmatig aanbrengen van de kalkverf met een kalkkwast in verticale richting van plafond tot plint, of kies voor een zogenoemd wildverband door kriskras te werken. Dit zijn de meest gebruikte toepassingen, maar onze dealers geven geregeld workshops in deze speciale technieken. Zo kun je zelf bepalen welke techniek bij jouw interieur en woonstijl past.
 

Extra informatie

ACTUELE BLOGS

Woonstijl Natuur

Woonstijl Natuur

Deze vrij ‘jonge’ woonstijl vindt zijn oorsprong in het jachtige leven van nu. Binnen een 24-uurs economie zoek je natuur, rust en ruimte. En wat is nou mooier dan dit toe te passen in je eigen huis?
Woonstijl Modern

Woonstijl Modern

Strakke lijnen en ingetogen kleuren. Je zou een moderne woonstijl bijna minimalistisch kunnen noemen.
Woonstijl Basic

Woonstijl Basic

Fris, licht, leefbaar en no-nonsense: kortom de basis van een lekker huis, dat is de woonstijl Basic.
Woonstijl Romantisch

Woonstijl Romantisch

Deze woonstijl spreekt veel mensen aan en wordt ook wel ‘landelijk’ genoemd. Het voelt vrouwelijk, maar wel met een stoere basis. Het romantische zit ‘m in details en kleuren.
Woonstijl Industrieel

Woonstijl Industrieel

Deze trendy woonstijl is zeker geen eendagsvlieg en wint steeds meer terrein. Ruw, robuust en toch niet zwaar: een stoere stijl met industriële en vintage elementen.
Woonstijl Klassiek

Woonstijl Klassiek

Ouderwets? Welnee! Oude meesters, donkere kleuren en rijke stoffen wissel je af met moderne elementen.
TOP