Feeling Slightly Grey?

Feeling Slightly Grey?

gepost door / maandag, 23 december 2019

Als je keuze in de subtielere regionen valt, zoals grijs of wit, dan kan het gebeuren dat je (net zoals ik van het weekend) uren staat te dubben tussen letterlijk fifty shades of grey. (And not the good kind…)

Ik had de tranquil dawn kleur van het jaar 2020 gezien en zocht net zoiets (maar dan ietsje minder groen) en wél met levendigheid. Ik wil hem namelijk combineren met één sprekende basiskleur die ik al in huis heb, namelijk Lavendel. Vanuit die kleur wil ik gaan ‘opbouwen’ met verschillende grijstinten. 

Het spreekt voor zich dat je een kleur (zéker als het gaat om nuances) niet online kunt beoordelen. In het weekend toog ik dus naar de speciaalzaak en vroeg naar grijze krijtverf - mijn hemel - dat heb ik geweten! De specialist gaf me een stalenkaart in handen van Mia Colore. Ik heb van mijn leven niet zoveel tinten grijs gezien. Maar ik vond de perfecte kleur grijs: ‘slightly grey’. De naam zegt het al, hij is niet te dominant… Dit wordt dus de basis voor de muren.

Ik ga hem daarnaast combineren met de grijstinten ‘Morning Mist’ op een korte aangrenzende muur, en de kozijnen worden gelakt in ‘Grey Stone’. De deuren zitten daar qua kleur heel erg tegenaan, maar die wilde ik graag mat houden in verband met vingerafdrukken, dus viel de keuze op ‘Daylight’. 

Een ‘beetje grijs’ ontwaken in de ochtendmist en over een pad van ronde grijze keien naar het daglicht wandelen; ja, daar kan ik wel wat mee. Wat een beetje tot de verbeelding sprekende namen al niet kunnen doen met je gevoel…

ACTUELE BLOGS

Woonstijl Natuur

Woonstijl Natuur

Deze vrij ‘jonge’ woonstijl vindt zijn oorsprong in het jachtige leven van nu. Binnen een 24-uurs economie zoek je natuur, rust en ruimte. En wat is nou mooier dan dit toe te passen in je eigen huis?
Woonstijl Modern

Woonstijl Modern

Strakke lijnen en ingetogen kleuren. Je zou een moderne woonstijl bijna minimalistisch kunnen noemen.
Woonstijl Basic

Woonstijl Basic

Fris, licht, leefbaar en no-nonsense: kortom de basis van een lekker huis, dat is de woonstijl Basic.
Woonstijl Romantisch

Woonstijl Romantisch

Deze woonstijl spreekt veel mensen aan en wordt ook wel ‘landelijk’ genoemd. Het voelt vrouwelijk, maar wel met een stoere basis. Het romantische zit ‘m in details en kleuren.
Woonstijl Industrieel

Woonstijl Industrieel

Deze trendy woonstijl is zeker geen eendagsvlieg en wint steeds meer terrein. Ruw, robuust en toch niet zwaar: een stoere stijl met industriële en vintage elementen.
Woonstijl Klassiek

Woonstijl Klassiek

Ouderwets? Welnee! Oude meesters, donkere kleuren en rijke stoffen wissel je af met moderne elementen.
TOP