Mia Colore Muurprimer – Muro Di Primer

Mia Colore Muurprimer – Muro Di Primer

Wanneer je met kalkverf, of krijtverf aan de slag gaat, is het erg belangrijk dat je een goed hechtende ondergrond hebt. Zonder primer is de kans groot dat de verf ongelijk in de ondergrond trekt, wat ten koste gaat van het resultaat.

Voor veel van de fraaie minerale kalk- en krijtverven van Mia Colore heb je een goede primer nodig om het maximale effect eruit te halen. Bij zuigingsverschillen ga je namelijk lelijke vlekken krijgen. En juist bij zulke speciale verfsoorten doe je dan het effect teniet.

Iedere ondergrond heeft zijn eigen primer nodig. Er is globaal een indeling in primers te maken voor drie soorten ondergronden: voor muren en plafonds, voor schilderen over lakverf en hout heen, en een veelzijdige primer voor veel soorten oppervlakken, die ook geschikt is voor erg gladde ondergronden. 

De Muro di Primo is het best geschikt voor zuigende ondergronden.Waar moet je dan aan denken? Voorbeelden zijn pleisterwerk, gipskartonplaten, gasbeton en metselwerk. Feitelijk alles dat een open structuur heeft, en dus zonder een goede onderlaag de nieuwe verf meteen opzuigt. Dat gebeurt vaak ook nog eens onregelmatig, waardoor je onbedoeld vlekken krijgt. (En niet van de goede soort zoals bij betonlook kalkverf…)

Deze Mia Colore muurprimer is een primer op waterbasis, die een zeer laag VOS gehalte heeft (zeer weinig vluchtige organische stoffen). Je kunt hem eenvoudig aanbrengen zoals je gewend bent, met roller of kwast, de verwerking is vloeiend. Doordat hij ook op kleur geleverd wordt, bespaar je jezelf een hoop werk en vergroot je bovendien het bedoelde effect.

Het fijne van deze primer is dat hij meteen eventuele (in water oplosbare) vlekken isoleert. Je krijgt dus geen doorslag in je mooie nieuwe verflaag. 

ACTUELE BLOGS

Woonstijl Natuur

Woonstijl Natuur

Deze vrij ‘jonge’ woonstijl vindt zijn oorsprong in het jachtige leven van nu. Binnen een 24-uurs economie zoek je natuur, rust en ruimte. En wat is nou mooier dan dit toe te passen in je eigen huis?
Woonstijl Modern

Woonstijl Modern

Strakke lijnen en ingetogen kleuren. Je zou een moderne woonstijl bijna minimalistisch kunnen noemen.
Woonstijl Basic

Woonstijl Basic

Fris, licht, leefbaar en no-nonsense: kortom de basis van een lekker huis, dat is de woonstijl Basic.
Woonstijl Romantisch

Woonstijl Romantisch

Deze woonstijl spreekt veel mensen aan en wordt ook wel ‘landelijk’ genoemd. Het voelt vrouwelijk, maar wel met een stoere basis. Het romantische zit ‘m in details en kleuren.
Woonstijl Industrieel

Woonstijl Industrieel

Deze trendy woonstijl is zeker geen eendagsvlieg en wint steeds meer terrein. Ruw, robuust en toch niet zwaar: een stoere stijl met industriële en vintage elementen.
Woonstijl Klassiek

Woonstijl Klassiek

Ouderwets? Welnee! Oude meesters, donkere kleuren en rijke stoffen wissel je af met moderne elementen.
TOP