Mia Colore Vernis

Mia Colore Vernis

De Vernis van Mia Colore is speciaal ontwikkeld voor de minerale verven van Mia Colore. De vernis geeft een matte afwerking, die de verflaag versterkt, en het effect verlevendigt.

Wanneer je met minerale verf aan de slag gaat, geeft het zonder twijfel ‘de kers op de taart’ wanneer je de verf vervolgens af werkt met een mooie wax of vernis. Wax geeft een hoge glans, vernis geeft een mat effect.

De Vernis van Mia Colore kan toegepast worden als matte toplaag over lakverf, kalkverf, krijtverf, (Sempre) stucco op basis van gebluste kalk, tadelakt en kalkpleister. Maar ook wanneer je een betonnen-, houten- of cementen ondergrond hebt waarvan je het natuurlijke karakter wilt versterken, is deze vernis een goede optie. Houtnerven en structuur komen beter uit.

Een afwerking in de vorm van vernis, geeft ook bescherming aan je wand tegen stoten, vet, vuil en water. Het voorkomt bovendien verkleuring of vergeling van de verf. Hoe meer lagen, hoe groter het effect, en hoe beter de bescherming (minimaal twee, maximaal 4 lagen).

De vernis zelf is net als de verven van Mia Colore op waterbasis en heeft zeer weinig vluchtige organische stoffen. Je brengt hem eenvoudig aan met een (kalk)kwast. 

ACTUELE BLOGS

 • 13 april 2022 door Rianne Visser
  Speels effect op de muur met kalkverf
  Betonlook, ik heb er een obsessie mee! Ik vind de kleur nuances zo mooi en ben echt verliefd op het effect. Ik ging dus aan de slag met de kalkverf van Mia Colore.
  NAAR DE BLOG +
 • 22 september 2020 door Danielle Duijn
  Mijn eerste kalkverf ervaring...
  Die poederachtige kalkverf muren uit de woonbladen zagen er zo prachtig uit, dat ik de knoop heb doorgehakt. Maar vervolgens zat ik thuis met een pot mooie kalkverf, en vroeg ik me opeens af of het eigenlijk wel over behang heen kan…
  NAAR DE BLOG +
 • 9 juni 2020 door Danielle Duijn
  Kast verven met lak: hoe doe je dat?
  Een oude kast een tweede leven geven, dat is een leuke klus die veel mensen oppakken. Maar welke verf van Mia Colore kun je hier het beste voor gebruiken?
  NAAR DE BLOG +
Woonstijl Natuur

Woonstijl Natuur

Deze vrij ‘jonge’ woonstijl vindt zijn oorsprong in het jachtige leven van nu. Binnen een 24-uurs economie zoek je natuur, rust en ruimte. En wat is nou mooier dan dit toe te passen in je eigen huis?
Woonstijl Modern

Woonstijl Modern

Strakke lijnen en ingetogen kleuren. Je zou een moderne woonstijl bijna minimalistisch kunnen noemen.
Woonstijl Basic

Woonstijl Basic

Fris, licht, leefbaar en no-nonsense: kortom de basis van een lekker huis, dat is de woonstijl Basic.
Woonstijl Romantisch

Woonstijl Romantisch

Deze woonstijl spreekt veel mensen aan en wordt ook wel ‘landelijk’ genoemd. Het voelt vrouwelijk, maar wel met een stoere basis. Het romantische zit ‘m in details en kleuren.
Woonstijl Industrieel

Woonstijl Industrieel

Deze trendy woonstijl is zeker geen eendagsvlieg en wint steeds meer terrein. Ruw, robuust en toch niet zwaar: een stoere stijl met industriële en vintage elementen.
Woonstijl Klassiek

Woonstijl Klassiek

Ouderwets? Welnee! Oude meesters, donkere kleuren en rijke stoffen wissel je af met moderne elementen.
TOP