Het effect van kleurvlakken op de muur

Het effect van kleurvlakken op de muur

gepost door / vrijdag, 15 mei 2020

Denk je aan kleur op de muur, dan denk je ook al snel aan een hele muur in dezelfde kleur. Door het aanbrengen van een accentwand kun je spelen met het ruimtelijke effect. Maar heb je er al eens aan gedacht om te experimenteren met kleurvlakken met verf op de muur?

Hoe pas je kleurvlakken toe op de muur?

Kleurvlakken kun je eenvoudig creëren met verf. Gebruik het als eye-catcher of om bijvoorbeeld kunst aan de muur nog mooier uit te laten komen. Heb je een mooie open vakkenkast tegen de muur staan maar mist er nog iets? Maak een kleurvlak met verf achter de kast en voeg op deze manier subtiel wat kleur toe!


 

Kleur in jouw interieur toepassen voor een ruimtelijk effect

Niet alleen werken kleurvlakken goed om bepaalde meubels, kunst of accessoires mooier uit te laten komen. Ook kunnen kleurvlakken iets doen met de perceptie van een ruimte. Bijvoorbeeld om een mooie lange wand te accentueren, een ruimte knusser en intiemer te maken of om de ruimte hoger te laten lijken.

Een accentkleur op een zijwand laat de ruimte er optisch langer uitzien en een accent op de achtergrond trekt de ruimte juist weer naar je toe. Heb je een woning met hoge plafonds? Een donker plafond of twee donkere tegenover elkaar liggende wanden zorgen ervoor dat de ruimte kleiner en intiemer aanvoelt. Door de muur niet helemaal tot aan het plafond te verven, laat je de ruimte optisch lager lijken.
 

Het effect van lichte en donkere kleuren op de muur

Lichte kleuren zorgen voor een weerkaatsing van licht waardoor ze een interieur groter doen lijken. Daarentegen is dit bij donkere kleuren weer minder waardoor de ruimte meer geborgenheid uitstraalt.


Vind je het spannend om zelf aan de slag te gaan met verf? Probeer het gewoon! Je zult versteld staan van de resultaten en bevalt de kleur niet? Dan schilder je er zo weer overheen! Experimenteer jij weleens met kleuren en kleurvlakken op de muur?
 

ACTUELE BLOGS

 • 13 april 2022 door Rianne Visser
  Speels effect op de muur met kalkverf
  Betonlook, ik heb er een obsessie mee! Ik vind de kleur nuances zo mooi en ben echt verliefd op het effect. Ik ging dus aan de slag met de kalkverf van Mia Colore.
  NAAR DE BLOG +
 • 22 september 2020 door Danielle Duijn
  Mijn eerste kalkverf ervaring...
  Die poederachtige kalkverf muren uit de woonbladen zagen er zo prachtig uit, dat ik de knoop heb doorgehakt. Maar vervolgens zat ik thuis met een pot mooie kalkverf, en vroeg ik me opeens af of het eigenlijk wel over behang heen kan…
  NAAR DE BLOG +
 • 9 juni 2020 door Danielle Duijn
  Kast verven met lak: hoe doe je dat?
  Een oude kast een tweede leven geven, dat is een leuke klus die veel mensen oppakken. Maar welke verf van Mia Colore kun je hier het beste voor gebruiken?
  NAAR DE BLOG +
Woonstijl Natuur

Woonstijl Natuur

Deze vrij ‘jonge’ woonstijl vindt zijn oorsprong in het jachtige leven van nu. Binnen een 24-uurs economie zoek je natuur, rust en ruimte. En wat is nou mooier dan dit toe te passen in je eigen huis?
Woonstijl Modern

Woonstijl Modern

Strakke lijnen en ingetogen kleuren. Je zou een moderne woonstijl bijna minimalistisch kunnen noemen.
Woonstijl Basic

Woonstijl Basic

Fris, licht, leefbaar en no-nonsense: kortom de basis van een lekker huis, dat is de woonstijl Basic.
Woonstijl Romantisch

Woonstijl Romantisch

Deze woonstijl spreekt veel mensen aan en wordt ook wel ‘landelijk’ genoemd. Het voelt vrouwelijk, maar wel met een stoere basis. Het romantische zit ‘m in details en kleuren.
Woonstijl Industrieel

Woonstijl Industrieel

Deze trendy woonstijl is zeker geen eendagsvlieg en wint steeds meer terrein. Ruw, robuust en toch niet zwaar: een stoere stijl met industriële en vintage elementen.
Woonstijl Klassiek

Woonstijl Klassiek

Ouderwets? Welnee! Oude meesters, donkere kleuren en rijke stoffen wissel je af met moderne elementen.
TOP