Welke kleuren verf en materiaal kies je voor een moderne woonstijl?

Welke kleuren verf en materiaal kies je voor een moderne woonstijl?

Natuurlijk is het belangrijk dat je een kleur kiest die goed bij jou past. De kleuren die echter vaak in een moderne woonstijl gebruikt worden zijn wit, grijs, zwart en bruin.

Hou jij meer van lichte kleuren? Kies dan voor een combinatie van wit en (licht)grijs en verwerk accentkleuren of donkere kleuren in de accessoires. Hou je daarentegen meer van de donkere kleuren? Verf dan bijvoorbeeld je muur donker, zwart, grijs of bruin. En maak het geheel wat lichter door accessoires in wit, of een andere lichte kleur toe te voegen. In de moderne woonstijl wordt vooral met deze tinten gewerkt en zelden met felle kleuren.  
 
Materialen die bij een moderne woonstijl horen zijn vooral luxe stoffen zoals linnen of fluweel. Maar ook gladde-, en glad afgewerkte houtsoorten zie je veel terug in de woonstijl modern. In deze stijl worden vaak strakke, vierkante lijnen gebruikt. Deze kunnen echter goed gecombineerd worden met bijvoorbeeld een strakke ovalen houten tafel voor harmonie. Qua vloer wordt vaak gekozen voor een betonlook, grote tegel of een houten vloer (met whitewash). Een ruimtelijke basis en eenvoud in accessoires zijn key voor deze stijl. 

ACTUELE BLOGS

 • 13 april 2022 door Rianne Visser
  Speels effect op de muur met kalkverf
  Betonlook, ik heb er een obsessie mee! Ik vind de kleur nuances zo mooi en ben echt verliefd op het effect. Ik ging dus aan de slag met de kalkverf van Mia Colore.
  NAAR DE BLOG +
 • 22 september 2020 door Danielle Duijn
  Mijn eerste kalkverf ervaring...
  Die poederachtige kalkverf muren uit de woonbladen zagen er zo prachtig uit, dat ik de knoop heb doorgehakt. Maar vervolgens zat ik thuis met een pot mooie kalkverf, en vroeg ik me opeens af of het eigenlijk wel over behang heen kan…
  NAAR DE BLOG +
 • 9 juni 2020 door Danielle Duijn
  Kast verven met lak: hoe doe je dat?
  Een oude kast een tweede leven geven, dat is een leuke klus die veel mensen oppakken. Maar welke verf van Mia Colore kun je hier het beste voor gebruiken?
  NAAR DE BLOG +
Woonstijl Natuur

Woonstijl Natuur

Deze vrij ‘jonge’ woonstijl vindt zijn oorsprong in het jachtige leven van nu. Binnen een 24-uurs economie zoek je natuur, rust en ruimte. En wat is nou mooier dan dit toe te passen in je eigen huis?
Woonstijl Modern

Woonstijl Modern

Strakke lijnen en ingetogen kleuren. Je zou een moderne woonstijl bijna minimalistisch kunnen noemen.
Woonstijl Basic

Woonstijl Basic

Fris, licht, leefbaar en no-nonsense: kortom de basis van een lekker huis, dat is de woonstijl Basic.
Woonstijl Romantisch

Woonstijl Romantisch

Deze woonstijl spreekt veel mensen aan en wordt ook wel ‘landelijk’ genoemd. Het voelt vrouwelijk, maar wel met een stoere basis. Het romantische zit ‘m in details en kleuren.
Woonstijl Industrieel

Woonstijl Industrieel

Deze trendy woonstijl is zeker geen eendagsvlieg en wint steeds meer terrein. Ruw, robuust en toch niet zwaar: een stoere stijl met industriële en vintage elementen.
Woonstijl Klassiek

Woonstijl Klassiek

Ouderwets? Welnee! Oude meesters, donkere kleuren en rijke stoffen wissel je af met moderne elementen.
TOP