Kleur en materiaal Romantisch

Kleur en materiaal Romantisch

Om deze sfeervolle uitstraling te bereiken, kies je voor warme naturellen zoals zandkleuren en aardetinten. Veel voorkomende kleuren zijn gebroken wit, beige, taupe en warm-grijs. En dan vaak met een matte afwerking.

De kleur oudroze zie je vaak terugkomen in een romantisch of landelijk interieur. En wat dacht je van ton-sur-ton? Een beperkt kleurpalet uit dezelfde kleurfamilie. Zoals poederachtige tinten, vergrijsde kleuren, pastellen en naturellen.
 
Voor de materialen is er een rijke keuze. Van glanzend satijn tot zijde en linnen, maar ook fijne gecapitonneerde stoffen. Andere materialen zijn grof hout en matte krijt- of kalkverf. Wil je meer landelijk? Dan gebruik je dezelfde basis qua kleur en meubels, maar dan werk je meer met effen stoffen en vachten.

ACTUELE BLOGS

Woonstijl Natuur

Woonstijl Natuur

Deze vrij ‘jonge’ woonstijl vindt zijn oorsprong in het jachtige leven van nu. Binnen een 24-uurs economie zoek je natuur, rust en ruimte. En wat is nou mooier dan dit toe te passen in je eigen huis?
Woonstijl Modern

Woonstijl Modern

Strakke lijnen en ingetogen kleuren. Je zou een moderne woonstijl bijna minimalistisch kunnen noemen.
Woonstijl Basic

Woonstijl Basic

Fris, licht, leefbaar en no-nonsense: kortom de basis van een lekker huis, dat is de woonstijl Basic.
Woonstijl Romantisch

Woonstijl Romantisch

Deze woonstijl spreekt veel mensen aan en wordt ook wel ‘landelijk’ genoemd. Het voelt vrouwelijk, maar wel met een stoere basis. Het romantische zit ‘m in details en kleuren.
Woonstijl Industrieel

Woonstijl Industrieel

Deze trendy woonstijl is zeker geen eendagsvlieg en wint steeds meer terrein. Ruw, robuust en toch niet zwaar: een stoere stijl met industriële en vintage elementen.
Woonstijl Klassiek

Woonstijl Klassiek

Ouderwets? Welnee! Oude meesters, donkere kleuren en rijke stoffen wissel je af met moderne elementen.
TOP