Kleur en materiaal Natuur

Kleur en materiaal Natuur

Maar waar moet je dan aan denken? Om een echte botanische look te krijgen, kies je voor hout, bamboe, rotan, steen, kokos, vilt, katoen of wol en zelfs dierenhuiden (als je daarvan houdt…). Zolang het maar niet te bewerkt is. Hoe natuurlijker hoe beter… Het leuke is dat juist hierdoor je stijl echt tot leven komt.

Moeder Natuur speelt de hoofdrol: het is mooi als het ruwe, natuurlijke karakter van de gebruikte materialen te zien is, bijvoorbeeld een meubel van (sloop)hout waarbij je de houtnerven nog ziet, of een los gebreide poef van dikke draden wol. Belangrijk is dat het materiaal zo puur en onbewerkt mogelijk is. Imperfectie mag! We houden van barsten in het hout, beschadigingen op stenen en geknapte stukjes riet in gevlochten manden. En op de vloer? Hoe kan het ook anders: hout of natuursteen.
 
In een natuurlijke woonstijl komen, hoe kan het ook anders, veel kleuren uit de natuur voor. Denk hierbij aan bruine aardetinten, beige, zand, leem, crème en grijs- en groentinten. Voor iets meer pit en wat meer kleur kies je okergeel of roodbruin.

ACTUELE BLOGS

 • 8 November 2018 door From Lucy with Love, in Advies
  Een tweede leven voor woonaccessoires
  ‘Ik ben erg gek op de kleuren en producten van Mia Colore. Dit keer heb ik wat van mijn woonaccessoires in de metamorfose gegooid. Lees hier hoe ik dat heb gedaan.’
  NAAR DE BLOG +
 • 3 October 2018 door Kiki de Jong, in Advies
  Mia Colore-kleuren voor alle woonstijlen
  Mia Colore heeft vijf woonstijlen ontwikkeld en daaraan de eigen collectie kleuren gekoppeld. Zo word je alvast op weg geholpen met inspiratie voor een interieur dat bij jou past
  NAAR DE BLOG +
 • 3 October 2018 door Kiki de Jong, in Advies
  Met liefde voor Italië…
  Welke woonstijl je ook hebt, de verven van Mia Colore passen naadloos. Het uitgebreide kleurenpalet biedt verrassende, diepe kleuren, maar ook een keur aan zachte pastels.
  NAAR DE BLOG +
TOP