Kleur en materiaal Natuur

Kleur en materiaal Natuur

Maar waar moet je dan aan denken? Om een echte botanische look te krijgen, kies je voor hout, bamboe, rotan, steen, kokos, vilt, katoen of wol en zelfs dierenhuiden (als je daarvan houdt…). Zolang het maar niet te bewerkt is. Hoe natuurlijker hoe beter… Het leuke is dat juist hierdoor je stijl echt tot leven komt.

Moeder Natuur speelt de hoofdrol: het is mooi als het ruwe, natuurlijke karakter van de gebruikte materialen te zien is, bijvoorbeeld een meubel van (sloop)hout waarbij je de houtnerven nog ziet, of een los gebreide poef van dikke draden wol. Belangrijk is dat het materiaal zo puur en onbewerkt mogelijk is. Imperfectie mag! We houden van barsten in het hout, beschadigingen op stenen en geknapte stukjes riet in gevlochten manden. En op de vloer? Hoe kan het ook anders: hout of natuursteen.
 
In een natuurlijke woonstijl komen, hoe kan het ook anders, veel kleuren uit de natuur voor. Denk hierbij aan bruine aardetinten, beige, zand, leem, crème en grijs- en groentinten. Voor iets meer pit en wat meer kleur kies je okergeel of roodbruin.

ACTUELE BLOGS

 • 13 april 2022 door Rianne Visser
  Speels effect op de muur met kalkverf
  Betonlook, ik heb er een obsessie mee! Ik vind de kleur nuances zo mooi en ben echt verliefd op het effect. Ik ging dus aan de slag met de kalkverf van Mia Colore.
  NAAR DE BLOG +
 • 22 september 2020 door Danielle Duijn
  Mijn eerste kalkverf ervaring...
  Die poederachtige kalkverf muren uit de woonbladen zagen er zo prachtig uit, dat ik de knoop heb doorgehakt. Maar vervolgens zat ik thuis met een pot mooie kalkverf, en vroeg ik me opeens af of het eigenlijk wel over behang heen kan…
  NAAR DE BLOG +
 • 9 juni 2020 door Danielle Duijn
  Kast verven met lak: hoe doe je dat?
  Een oude kast een tweede leven geven, dat is een leuke klus die veel mensen oppakken. Maar welke verf van Mia Colore kun je hier het beste voor gebruiken?
  NAAR DE BLOG +
Woonstijl Natuur

Woonstijl Natuur

Deze vrij ‘jonge’ woonstijl vindt zijn oorsprong in het jachtige leven van nu. Binnen een 24-uurs economie zoek je natuur, rust en ruimte. En wat is nou mooier dan dit toe te passen in je eigen huis?
Woonstijl Modern

Woonstijl Modern

Strakke lijnen en ingetogen kleuren. Je zou een moderne woonstijl bijna minimalistisch kunnen noemen.
Woonstijl Basic

Woonstijl Basic

Fris, licht, leefbaar en no-nonsense: kortom de basis van een lekker huis, dat is de woonstijl Basic.
Woonstijl Romantisch

Woonstijl Romantisch

Deze woonstijl spreekt veel mensen aan en wordt ook wel ‘landelijk’ genoemd. Het voelt vrouwelijk, maar wel met een stoere basis. Het romantische zit ‘m in details en kleuren.
Woonstijl Industrieel

Woonstijl Industrieel

Deze trendy woonstijl is zeker geen eendagsvlieg en wint steeds meer terrein. Ruw, robuust en toch niet zwaar: een stoere stijl met industriële en vintage elementen.
Woonstijl Klassiek

Woonstijl Klassiek

Ouderwets? Welnee! Oude meesters, donkere kleuren en rijke stoffen wissel je af met moderne elementen.
TOP