Keukenkastjes verven? Zo doe je dat!

Keukenkastjes verven? Zo doe je dat!

gepost door / dinsdag, 9 juni 2020

Kan jouw keuken wel een make-over gebruiken? En is een nieuwe keuken nu net een stap te ver? Verf dan jouw keukenkastjes! Dit geeft jouw keuken op een eenvoudige manier een hele andere look. Ben jij benieuwd hoe je dit het beste kunt aanpakken? En welke verf hiervoor geschikt is? Wij leggen je uit hoe je dit klusje kunt klaren!

Je keuken helemaal vernieuwen doe je niet zomaar. Maar niet alle keukens zijn na een paar jaar nog helemaal mooi. Hoe kun je dan op redelijk simpele wijze je keuken een andere uitstraling geven, zonder dat je al te diep in de buidel hoeft te tasten? Met een sterke krasvaste verf van Mia Colore: Multiplo!

Wat heb je nodig?

 • Wasbenzine voor het ontvetten van de keukenkastjes
 • Mia Colore Multiplo Primer
 • Schuurpapier
 • Vochtige doek om het oppervlak stofvrij te maken
 • Mia Colore Multiplo universele lak
 • Ronde of platte kwast, roller of airless verfspuit


Keukenkastjes verven met een goede voorbereiding

Demonteer voordat je begint de keukenfrontjes zodat je overal makkelijk bij kunt. Reinig het keukenfront en de rest van het te schilderen oppervlak (wellicht wil je de kastjes zelf ook schilderen) met wasbenzine om te ontvetten. Hierna ruw je de oppervlakte op met schuurpapier voor een betere hechting. Hierna haal je er een vochtige doek overheen en laat je de oppervlakten drogen. Is alles droog? Breng dan de Multiplo Primer aan en laat wederom drogen. Schuur de ondergrond licht op en schuur glimmende oppervlaktes mat. Na het schuren maak je het oppervlak stofvrij.


Keukenkastjes in de verf!

Nu de voorbereiding is afgerond, kun je over naar het leukste gedeelte, het schilderen zelf.  Breng de Mia Colore Multiplo lak aan met een platte of ronde kwast, een airless verfspuit of met een roller. Verf vanuit een droog oppervlak naar een nat oppervlak voor een zo egaal mogelijk resultaat. Wanneer je meerdere dunne lagen aanbrengt, zal de verf duurzamer zijn. De kleur zal ook pas echt tot zijn recht komen na de tweede laag. De Multiplo lak is na het drogen meteen over te schilderen met een nieuwe laag Multiplo maar daarnaast ook met iedere andere watergedragen lak. Wanneer je de keukenfrontjes en/of kastjes later nog eens bij moet werken, schilder dan het gehele oppervlak nogmaals voor het meest egale resultaat.
 

Het verven zit erop en jouw keukenkastjes zijn weer als nieuw

Wanneer jouw schilderwerk helemaal droog is kun je de keukenfrontjes  weer terug monteren en is de make-over klaar! De Multiplo lak is goed schoon te maken en daarnaast ook nog eens schrob- en krasvast. Let op, om lang plezier van je verfklus te hebben lees je eerst de technische fiche door, deze kun je hier downloaden

 

ACTUELE BLOGS

 • 13 april 2022 door Rianne Visser
  Speels effect op de muur met kalkverf
  Betonlook, ik heb er een obsessie mee! Ik vind de kleur nuances zo mooi en ben echt verliefd op het effect. Ik ging dus aan de slag met de kalkverf van Mia Colore.
  NAAR DE BLOG +
 • 22 september 2020 door Danielle Duijn
  Mijn eerste kalkverf ervaring...
  Die poederachtige kalkverf muren uit de woonbladen zagen er zo prachtig uit, dat ik de knoop heb doorgehakt. Maar vervolgens zat ik thuis met een pot mooie kalkverf, en vroeg ik me opeens af of het eigenlijk wel over behang heen kan…
  NAAR DE BLOG +
 • 9 juni 2020 door Danielle Duijn
  Kast verven met lak: hoe doe je dat?
  Een oude kast een tweede leven geven, dat is een leuke klus die veel mensen oppakken. Maar welke verf van Mia Colore kun je hier het beste voor gebruiken?
  NAAR DE BLOG +
Woonstijl Natuur

Woonstijl Natuur

Deze vrij ‘jonge’ woonstijl vindt zijn oorsprong in het jachtige leven van nu. Binnen een 24-uurs economie zoek je natuur, rust en ruimte. En wat is nou mooier dan dit toe te passen in je eigen huis?
Woonstijl Modern

Woonstijl Modern

Strakke lijnen en ingetogen kleuren. Je zou een moderne woonstijl bijna minimalistisch kunnen noemen.
Woonstijl Basic

Woonstijl Basic

Fris, licht, leefbaar en no-nonsense: kortom de basis van een lekker huis, dat is de woonstijl Basic.
Woonstijl Romantisch

Woonstijl Romantisch

Deze woonstijl spreekt veel mensen aan en wordt ook wel ‘landelijk’ genoemd. Het voelt vrouwelijk, maar wel met een stoere basis. Het romantische zit ‘m in details en kleuren.
Woonstijl Industrieel

Woonstijl Industrieel

Deze trendy woonstijl is zeker geen eendagsvlieg en wint steeds meer terrein. Ruw, robuust en toch niet zwaar: een stoere stijl met industriële en vintage elementen.
Woonstijl Klassiek

Woonstijl Klassiek

Ouderwets? Welnee! Oude meesters, donkere kleuren en rijke stoffen wissel je af met moderne elementen.
TOP