Kast verven met lak: hoe doe je dat?

Kast verven met lak: hoe doe je dat?

gepost door / dinsdag, 9 juni 2020

Je hebt een prachtige antieke donkerbruine kast, maar hij kan wel een nieuw kleurtje gebruiken. De perfecte oplossing hiervoor is om de kast te verven zodat hij qua kleur goed past in jouw interieur. Maar welke verf kun je hier nou het beste voor gebruiken? En hoe kun je dit het beste aanpakken?

Een kast is een meubelstuk dat veel gebruikt wordt. De deuren en eventuele lades worden veel open en dicht gedaan en worden regelmatig aangeraakt. Daarom is het belangrijk om verf te gebruiken dat hier goed tegen kan. De Mia Colore Multiplo lak is hier uitermate geschikt voor omdat het een sterke verfsoort is die daarnaast ook huidvet werend is. Na een goede bewerking zal je dus geen vingers op de kast krijgen. Daarnaast is het een lak op waterbasis en sterker dan de Mia Colore krijt- en kalkverf.

Kast verven: welke kleur?

Voor wat betreft de kleurkeuze voor jouw kast kun je bijvoorbeeld kijken naar de huidige kleuren in jouw interieur. Is er een kleur die je meer terug zou willen laten komen? Of mis je juist een accentkleur? Wil je de kast juist minder op laten vallen? Kies dan voor dezelfde kleur als de muur waar de kast tegenaan staat, op die manier valt hij meer weg.

Tijd om de kast te gaan verven!

Voordat je de Multiplo lakverf gaat aanbrengen, is het belangrijk om de kast eerst te ontvetten met bij voorkeur wasbenzine aangezien dit snel vervliegt en geen vettige laag achterlaat. Vervolgens schuur je de kast licht op en verwijder je eventuele los zittende verfdelen. Wanneer je hiermee klaar bent maak je de kast stofvrij en breng je de Multiplo primer aan. Het is belangrijk dat de primer helemaal droogt (48 uur)  voor een goede hechting van de verf. Wanneer de primer droog is, schuur je de kast nog een keer licht op, maak je hem weer stofvrij en is het tijd voor de (eerste) laag Multiplo! Afhankelijk van de dekking kan daarna nog een tweede laag Multiplo aangebracht worden en heeft jouw kast een tweede leven gekregen!

ACTUELE BLOGS

 • 13 april 2022 door Rianne Visser
  Speels effect op de muur met kalkverf
  Betonlook, ik heb er een obsessie mee! Ik vind de kleur nuances zo mooi en ben echt verliefd op het effect. Ik ging dus aan de slag met de kalkverf van Mia Colore.
  NAAR DE BLOG +
 • 22 september 2020 door Danielle Duijn
  Mijn eerste kalkverf ervaring...
  Die poederachtige kalkverf muren uit de woonbladen zagen er zo prachtig uit, dat ik de knoop heb doorgehakt. Maar vervolgens zat ik thuis met een pot mooie kalkverf, en vroeg ik me opeens af of het eigenlijk wel over behang heen kan…
  NAAR DE BLOG +
 • 9 juni 2020 door Danielle Duijn
  Kast verven met lak: hoe doe je dat?
  Een oude kast een tweede leven geven, dat is een leuke klus die veel mensen oppakken. Maar welke verf van Mia Colore kun je hier het beste voor gebruiken?
  NAAR DE BLOG +
Woonstijl Natuur

Woonstijl Natuur

Deze vrij ‘jonge’ woonstijl vindt zijn oorsprong in het jachtige leven van nu. Binnen een 24-uurs economie zoek je natuur, rust en ruimte. En wat is nou mooier dan dit toe te passen in je eigen huis?
Woonstijl Modern

Woonstijl Modern

Strakke lijnen en ingetogen kleuren. Je zou een moderne woonstijl bijna minimalistisch kunnen noemen.
Woonstijl Basic

Woonstijl Basic

Fris, licht, leefbaar en no-nonsense: kortom de basis van een lekker huis, dat is de woonstijl Basic.
Woonstijl Romantisch

Woonstijl Romantisch

Deze woonstijl spreekt veel mensen aan en wordt ook wel ‘landelijk’ genoemd. Het voelt vrouwelijk, maar wel met een stoere basis. Het romantische zit ‘m in details en kleuren.
Woonstijl Industrieel

Woonstijl Industrieel

Deze trendy woonstijl is zeker geen eendagsvlieg en wint steeds meer terrein. Ruw, robuust en toch niet zwaar: een stoere stijl met industriële en vintage elementen.
Woonstijl Klassiek

Woonstijl Klassiek

Ouderwets? Welnee! Oude meesters, donkere kleuren en rijke stoffen wissel je af met moderne elementen.
TOP