Mijn eerste kalkverf ervaring...

Mijn eerste kalkverf ervaring...

gepost door / dinsdag, 22 september 2020

Ik had weer een nieuw project toegevoegd aan mijn lijst. En meestal beginnen die projecten met het aanschaffen van de benodigde spullen. Het werk - en het uitzoeken - volgt later wel…

Eén wand in de woonkamer (achter de bank) is nu behangen. Dat was altijd de eyecatcher in de kamer, maar nu ben ik erop uitgekeken. In een opwelling kocht ik dus kalkverf, want ik zag het steeds voorbij komen, en vond het zo mooi. En ik wilde nu eindelijk ook dat chique groen. 

Ik had alleen zelf nog nooit met kalkverf gewerkt. Maar goed, wat dat betreft ben ik erg van de Pippi Langkous: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’. Zolang het mogelijk is dan natuurlijk...

Met de pot naast me op tafel google ik dus alsnog maar even of kalkverf wel over behang heen kan. Gelukkig is dat het geval. Dat komt grotendeels doordat ik (alweer een geluk) het juiste behang heb. Er zit namelijk geen reliëf in, anders had ik het beter af kunnen stomen en daar kijk ik bepaald niet naar uit. 
Ook zit het nog goed vast, wat ik zeker weet nadat ik de tip met de plantensproeier heb gedaan. Je zal maar halverwege zijn dat het behang naar beneden komt zetten met je luxe verf erop! 

Ik heb helaas wel de pech dat er een druk dessin op het behang zit, en dat zou kleurverschil kunnen geven. Ik moet daarom eerst een laag gekleurde primer aanbrengen om kleurverschil te voorkomen. Maar dat moest toch gebeuren voor de hechting. Ik heb namelijk begrepen dat kalkverf een minerale verf is en dat de juiste voorbereiding ‘key’ is. 

De rest is eigenlijk kinderspel. Met een grote blokkwast verf je met grote halen, in het nat, volgens je eigen creativiteit, lekker kliederen. 
Het eindresultaat liegt er niet om. Typische reacties van het eerste bezoek waren onder andere ‘Gaaf, dat wil ik ook, hoe doe je dat?!’ 
Dus, voor iedereen die ook verliefd werd op kalkverf muren, en het zelf wil proberen… Bij deze!

ACTUELE BLOGS

 • 13 april 2022 door Rianne Visser
  Speels effect op de muur met kalkverf
  Betonlook, ik heb er een obsessie mee! Ik vind de kleur nuances zo mooi en ben echt verliefd op het effect. Ik ging dus aan de slag met de kalkverf van Mia Colore.
  NAAR DE BLOG +
 • 22 september 2020 door Danielle Duijn
  Mijn eerste kalkverf ervaring...
  Die poederachtige kalkverf muren uit de woonbladen zagen er zo prachtig uit, dat ik de knoop heb doorgehakt. Maar vervolgens zat ik thuis met een pot mooie kalkverf, en vroeg ik me opeens af of het eigenlijk wel over behang heen kan…
  NAAR DE BLOG +
 • 9 juni 2020 door Danielle Duijn
  Kast verven met lak: hoe doe je dat?
  Een oude kast een tweede leven geven, dat is een leuke klus die veel mensen oppakken. Maar welke verf van Mia Colore kun je hier het beste voor gebruiken?
  NAAR DE BLOG +
Woonstijl Natuur

Woonstijl Natuur

Deze vrij ‘jonge’ woonstijl vindt zijn oorsprong in het jachtige leven van nu. Binnen een 24-uurs economie zoek je natuur, rust en ruimte. En wat is nou mooier dan dit toe te passen in je eigen huis?
Woonstijl Modern

Woonstijl Modern

Strakke lijnen en ingetogen kleuren. Je zou een moderne woonstijl bijna minimalistisch kunnen noemen.
Woonstijl Basic

Woonstijl Basic

Fris, licht, leefbaar en no-nonsense: kortom de basis van een lekker huis, dat is de woonstijl Basic.
Woonstijl Romantisch

Woonstijl Romantisch

Deze woonstijl spreekt veel mensen aan en wordt ook wel ‘landelijk’ genoemd. Het voelt vrouwelijk, maar wel met een stoere basis. Het romantische zit ‘m in details en kleuren.
Woonstijl Industrieel

Woonstijl Industrieel

Deze trendy woonstijl is zeker geen eendagsvlieg en wint steeds meer terrein. Ruw, robuust en toch niet zwaar: een stoere stijl met industriële en vintage elementen.
Woonstijl Klassiek

Woonstijl Klassiek

Ouderwets? Welnee! Oude meesters, donkere kleuren en rijke stoffen wissel je af met moderne elementen.
TOP