Kalkverf op de muur bij nieuwbouw

Kalkverf op de muur bij nieuwbouw

Heb je een nieuwbouwhuis? Dan weet je dat het sterk wordt afgeraden om direct je muren te verven. Dit heeft te maken met het vochtgehalte in de muren. Maar met kalkverf kun je wèl direct aan de slag.

De meeste muurverfsoorten sluiten de wand namelijk af, waardoor die niet meer kan ademen en vocht geen weg meer naar buiten vindt. De gebluste kalk in kalkverf sluit de poriën van de ondergrond niet af en dat zorgt voor een ademend karakter. Daarom kun je kalkverf direct na oplevering van je huis op de muren aanbrengen. De unieke samenstelling van kalkverf zorgt er bovendien voor dat het een duurzame, milieuvriendelijke en ecologische oplossing is voor op de muren.

Een ander bijkomend voordeel voor je nieuwbouwwoning is dat wanneer je kalkverf wil gebruiken, je de wanden behangklaar kunt laten opleveren. Dat is goedkoper dan sausklare wanden. Waarom? Omdat kalkverf van nature een dikkere samenstelling heeft, hoeft de ondergrond minder strak en glad te zijn. Door de minder vlakke ondergrond, krijgt je muur ook een authentieke uitstraling.

 

ACTUELE BLOGS

Woonstijl Natuur

Woonstijl Natuur

Deze vrij ‘jonge’ woonstijl vindt zijn oorsprong in het jachtige leven van nu. Binnen een 24-uurs economie zoek je natuur, rust en ruimte. En wat is nou mooier dan dit toe te passen in je eigen huis?
Woonstijl Modern

Woonstijl Modern

Strakke lijnen en ingetogen kleuren. Je zou een moderne woonstijl bijna minimalistisch kunnen noemen.
Woonstijl Basic

Woonstijl Basic

Fris, licht, leefbaar en no-nonsense: kortom de basis van een lekker huis, dat is de woonstijl Basic.
Woonstijl Romantisch

Woonstijl Romantisch

Deze woonstijl spreekt veel mensen aan en wordt ook wel ‘landelijk’ genoemd. Het voelt vrouwelijk, maar wel met een stoere basis. Het romantische zit ‘m in details en kleuren.
Woonstijl Industrieel

Woonstijl Industrieel

Deze trendy woonstijl is zeker geen eendagsvlieg en wint steeds meer terrein. Ruw, robuust en toch niet zwaar: een stoere stijl met industriële en vintage elementen.
Woonstijl Klassiek

Woonstijl Klassiek

Ouderwets? Welnee! Oude meesters, donkere kleuren en rijke stoffen wissel je af met moderne elementen.
TOP