​Kalkverf aanbrengen met blokkwast, spons of doek

​Kalkverf aanbrengen met blokkwast, spons of doek

Het is belangrijk om de kalkverf in één keer aan te brengen, nat in nat.

Kalkverf kan met een gewone blokkwast, spons of doek worden aangebracht. Kalkverf kan worden toegepast op diverse ondergronden zoals latex, bepaalde behangsoorten, stucwerk/pleister muren en hout. Voor het neutraliseren van een bestaande ondergrond adviseren wij deze altijd voor te behandelen met onze speciale muurprimer – Muro di Primer. Die biedt namelijk een minerale ondergrond voor de kalkverf. 

Belangrijk is om de kalkverf ineens aan te brengen, nat in nat. Werk in verticale banen voor het juiste resultaat, dus niet als eerste de randen doen en of in blokken werken. Werk een wand in zijn geheel van hoek tot hoek af zonder onderbreking. Kalkverf kun je niet bijwerken zonder een afwijking in kleur. De ondergrond moet coherent, stof -  en vetvrij te zijn. Vraag jouw Mia Colore-dealer om de handleiding ‘kalkverf aanbrengen’.

PRODUCT & KLEUR

ACTUELE BLOGS

Woonstijl Natuur

Woonstijl Natuur

Deze vrij ‘jonge’ woonstijl vindt zijn oorsprong in het jachtige leven van nu. Binnen een 24-uurs economie zoek je natuur, rust en ruimte. En wat is nou mooier dan dit toe te passen in je eigen huis?
Woonstijl Romantisch

Woonstijl Romantisch

Deze woonstijl spreekt veel mensen aan en wordt ook wel ‘landelijk’ genoemd. Het voelt vrouwelijk, maar wel met een stoere basis. Het romantische zit ‘m in details en kleuren.
Woonstijl Modern

Woonstijl Modern

Strakke lijnen en ingetogen kleuren. Je zou een moderne woonstijl bijna minimalistisch kunnen noemen.
Woonstijl Basic

Woonstijl Basic

Fris, licht, leefbaar en no-nonsense: kortom de basis van een lekker huis, dat is de woonstijl Basic.
Woonstijl Industrieel

Woonstijl Industrieel

Deze trendy woonstijl is zeker geen eendagsvlieg en wint steeds meer terrein. Ruw, robuust en toch niet zwaar: een stoere stijl met industriële en vintage elementen.
Woonstijl Klassiek

Woonstijl Klassiek

Ouderwets? Welnee! Oude meesters, donkere kleuren en rijke stoffen wissel je af met moderne elementen.
TOP