Interieur Romantisch

Interieur Romantisch

Een romantisch interieur kenmerkt zich door brocante accessoires, sidetables, shutters, schemerlampen, kroonluchters van glas, vitrinekasten, wollen plaids, gestoffeerde meubels en een witgeschilderde, of houten vloer.

De meeste meubelen kun je wel als basis gebruiken, houd hoe dan ook een neutrale basis aan. De meubels zelf hoeven niet krullerig te zijn voor een romantische uitstraling. Ook een ‘strakke’ bank maak je in een handomdraai ‘romantisch’ door het toevoegen van kussens, woondekens, of een gehaakt sprei.
 
Een mooie eyecatcher is een grote kast. Het liefst een buffetkast waarin je best je servies mag laten zien. Sfeerbepalend voor deze woonstijl is ook de raamdecoratie. Gordijnen hebben de voorkeur, maar ook shutters, vouwgordijnen of houten jaloezieën geven de uitstraling die je zoekt.
 
Wil je echt landelijk? Dan mogen de meubelen robuust zijn. Wil je meer romantisch, dan zou je aan brocante meubels kunnen denken.

ACTUELE BLOGS

 • 8 November 2018 door From Lucy with Love, in Advies
  Een tweede leven voor woonaccessoires
  ‘Ik ben erg gek op de kleuren en producten van Mia Colore. Dit keer heb ik wat van mijn woonaccessoires in de metamorfose gegooid. Lees hier hoe ik dat heb gedaan.’
  NAAR DE BLOG +
 • 3 October 2018 door Kiki de Jong, in Advies
  Mia Colore-kleuren voor alle woonstijlen
  Mia Colore heeft vijf woonstijlen ontwikkeld en daaraan de eigen collectie kleuren gekoppeld. Zo word je alvast op weg geholpen met inspiratie voor een interieur dat bij jou past
  NAAR DE BLOG +
 • 3 October 2018 door Kiki de Jong, in Advies
  Met liefde voor Italië…
  Welke woonstijl je ook hebt, de verven van Mia Colore passen naadloos. Het uitgebreide kleurenpalet biedt verrassende, diepe kleuren, maar ook een keur aan zachte pastels.
  NAAR DE BLOG +
TOP