Interieur Romantisch

Interieur Romantisch

Een romantisch interieur kenmerkt zich door brocante accessoires, sidetables, shutters, schemerlampen, kroonluchters van glas, vitrinekasten, wollen plaids, gestoffeerde meubels en een witgeschilderde, of houten vloer.

De meeste meubelen kun je wel als basis gebruiken, houd hoe dan ook een neutrale basis aan. De meubels zelf hoeven niet krullerig te zijn voor een romantische uitstraling. Ook een ‘strakke’ bank maak je in een handomdraai ‘romantisch’ door het toevoegen van kussens, woondekens, of een gehaakt sprei.
 
Een mooie eyecatcher is een grote kast. Het liefst een buffetkast waarin je best je servies mag laten zien. Sfeerbepalend voor deze woonstijl is ook de raamdecoratie. Gordijnen hebben de voorkeur, maar ook shutters, vouwgordijnen of houten jaloezieën geven de uitstraling die je zoekt.
 
Wil je echt landelijk? Dan mogen de meubelen robuust zijn. Wil je meer romantisch, dan zou je aan brocante meubels kunnen denken.

ACTUELE BLOGS

Woonstijl Natuur

Woonstijl Natuur

Deze vrij ‘jonge’ woonstijl vindt zijn oorsprong in het jachtige leven van nu. Binnen een 24-uurs economie zoek je natuur, rust en ruimte. En wat is nou mooier dan dit toe te passen in je eigen huis?
Woonstijl Modern

Woonstijl Modern

Strakke lijnen en ingetogen kleuren. Je zou een moderne woonstijl bijna minimalistisch kunnen noemen.
Woonstijl Basic

Woonstijl Basic

Fris, licht, leefbaar en no-nonsense: kortom de basis van een lekker huis, dat is de woonstijl Basic.
Woonstijl Romantisch

Woonstijl Romantisch

Deze woonstijl spreekt veel mensen aan en wordt ook wel ‘landelijk’ genoemd. Het voelt vrouwelijk, maar wel met een stoere basis. Het romantische zit ‘m in details en kleuren.
Woonstijl Industrieel

Woonstijl Industrieel

Deze trendy woonstijl is zeker geen eendagsvlieg en wint steeds meer terrein. Ruw, robuust en toch niet zwaar: een stoere stijl met industriële en vintage elementen.
Woonstijl Klassiek

Woonstijl Klassiek

Ouderwets? Welnee! Oude meesters, donkere kleuren en rijke stoffen wissel je af met moderne elementen.
TOP