Interieur Klassiek

Interieur Klassiek

Je kunt je inrichting zo klassiek maken als je zelf wilt. Ga je helemaal voor krullen en marmer? Dat kan. Of kies je voor een combinatie met moderne elementen? Een antieke tafel met trendy stoelen bijvoorbeeld.

Ook kroonluchters mogen niet ontbreken bij deze woonstijl. En dan kun je natuurlijk een kristallen versie nemen, maar tegenwoordig zijn er ook kunststof varianten met een knipoog naar vroeger en dus in een hipper jasje.
 
Heb je een open haard? Dan is die het middelpunt van je huis. Daar staan gecapitonneerde lederen stoelen voor. En voor de ramen hangen gordijnen waar je niet omheen kunt en die een gevoel van luxe uitstralen. Je kiezen voor een zware, donkere stof zoals velours en damast of juist een lichte transparante stof met bloempatronen, barok of dierenprints.
 
We zitten op een grote bank van velours, linnen of fluweel. Maar een doorleefde Chesterfield bank misstaat natuurlijk ook niet. Je eet aan een ronde, donkere tafel, eventueel met een marmeren blad. En om je klassieke interieur meer warmte te geven, leg je als finishing touch een antiek Perzisch tapijt op de vloer.

ACTUELE BLOGS

 • 13 april 2022 door Rianne Visser
  Speels effect op de muur met kalkverf
  Betonlook, ik heb er een obsessie mee! Ik vind de kleur nuances zo mooi en ben echt verliefd op het effect. Ik ging dus aan de slag met de kalkverf van Mia Colore.
  NAAR DE BLOG +
 • 22 september 2020 door Danielle Duijn
  Mijn eerste kalkverf ervaring...
  Die poederachtige kalkverf muren uit de woonbladen zagen er zo prachtig uit, dat ik de knoop heb doorgehakt. Maar vervolgens zat ik thuis met een pot mooie kalkverf, en vroeg ik me opeens af of het eigenlijk wel over behang heen kan…
  NAAR DE BLOG +
 • 9 juni 2020 door Danielle Duijn
  Kast verven met lak: hoe doe je dat?
  Een oude kast een tweede leven geven, dat is een leuke klus die veel mensen oppakken. Maar welke verf van Mia Colore kun je hier het beste voor gebruiken?
  NAAR DE BLOG +
Woonstijl Natuur

Woonstijl Natuur

Deze vrij ‘jonge’ woonstijl vindt zijn oorsprong in het jachtige leven van nu. Binnen een 24-uurs economie zoek je natuur, rust en ruimte. En wat is nou mooier dan dit toe te passen in je eigen huis?
Woonstijl Modern

Woonstijl Modern

Strakke lijnen en ingetogen kleuren. Je zou een moderne woonstijl bijna minimalistisch kunnen noemen.
Woonstijl Basic

Woonstijl Basic

Fris, licht, leefbaar en no-nonsense: kortom de basis van een lekker huis, dat is de woonstijl Basic.
Woonstijl Romantisch

Woonstijl Romantisch

Deze woonstijl spreekt veel mensen aan en wordt ook wel ‘landelijk’ genoemd. Het voelt vrouwelijk, maar wel met een stoere basis. Het romantische zit ‘m in details en kleuren.
Woonstijl Industrieel

Woonstijl Industrieel

Deze trendy woonstijl is zeker geen eendagsvlieg en wint steeds meer terrein. Ruw, robuust en toch niet zwaar: een stoere stijl met industriële en vintage elementen.
Woonstijl Klassiek

Woonstijl Klassiek

Ouderwets? Welnee! Oude meesters, donkere kleuren en rijke stoffen wissel je af met moderne elementen.
TOP