Hoe bescherm je kalkverf

Hoe bescherm je kalkverf

Hoe bescherm ik kalkverf op de muren van mijn badkamer en keuken

Het beschermen van kalkverf wordt bijna alleen gedaan op plekken waar je zeker weet waar veel vuil, water en of vet op de verf kan komen. Denk dan aan de badkamer en de keuken. Zoek je een muurverf die je eenvoudig kunt afnemen, dan kies je voor een speciale afwasbare muurverf, maar je kunt de kalkverf ook goed beschermen en afwasbaar maken. 

Is het beschermen van kalkverf dan niet moeilijk? Nee, het is alleen een extra handeling, maar je wordt beloond met een goed afneembare muur waarbij de unieke eigenschappen, het karakter en de kleurnuances, nog steeds goed zichtbaar zijn.

Let op, kalkverf is 100% mineraal, is ademend en door de hoge ph waarde zijn er niet veel producten die een kalkverf kunnen beschermen. Kies je het verkeerde product, dan werkt het onvoldoende of je krijgt vreemde kleuren en vlekken in de verf. Check bij het merk waar je de kalkverf gekocht hebt, zij hebben de juiste bescherming in het assortiment.

PRODUCT & KLEUR

ACTUELE BLOGS

 • 13 april 2022 door Rianne Visser
  Speels effect op de muur met kalkverf
  Betonlook, ik heb er een obsessie mee! Ik vind de kleur nuances zo mooi en ben echt verliefd op het effect. Ik ging dus aan de slag met de kalkverf van Mia Colore.
  NAAR DE BLOG +
 • 22 september 2020 door Danielle Duijn
  Mijn eerste kalkverf ervaring...
  Die poederachtige kalkverf muren uit de woonbladen zagen er zo prachtig uit, dat ik de knoop heb doorgehakt. Maar vervolgens zat ik thuis met een pot mooie kalkverf, en vroeg ik me opeens af of het eigenlijk wel over behang heen kan…
  NAAR DE BLOG +
 • 9 juni 2020 door Danielle Duijn
  Kast verven met lak: hoe doe je dat?
  Een oude kast een tweede leven geven, dat is een leuke klus die veel mensen oppakken. Maar welke verf van Mia Colore kun je hier het beste voor gebruiken?
  NAAR DE BLOG +
Woonstijl Natuur

Woonstijl Natuur

Deze vrij ‘jonge’ woonstijl vindt zijn oorsprong in het jachtige leven van nu. Binnen een 24-uurs economie zoek je natuur, rust en ruimte. En wat is nou mooier dan dit toe te passen in je eigen huis?
Woonstijl Modern

Woonstijl Modern

Strakke lijnen en ingetogen kleuren. Je zou een moderne woonstijl bijna minimalistisch kunnen noemen.
Woonstijl Basic

Woonstijl Basic

Fris, licht, leefbaar en no-nonsense: kortom de basis van een lekker huis, dat is de woonstijl Basic.
Woonstijl Romantisch

Woonstijl Romantisch

Deze woonstijl spreekt veel mensen aan en wordt ook wel ‘landelijk’ genoemd. Het voelt vrouwelijk, maar wel met een stoere basis. Het romantische zit ‘m in details en kleuren.
Woonstijl Industrieel

Woonstijl Industrieel

Deze trendy woonstijl is zeker geen eendagsvlieg en wint steeds meer terrein. Ruw, robuust en toch niet zwaar: een stoere stijl met industriële en vintage elementen.
Woonstijl Klassiek

Woonstijl Klassiek

Ouderwets? Welnee! Oude meesters, donkere kleuren en rijke stoffen wissel je af met moderne elementen.
TOP