Kalkverf afwerken op verschillende manieren

Kalkverf afwerken op verschillende manieren

Jouw kalkverf muur glimmend, mat of afneembaar afwerken? Kies voor de manier van afwerken die bij jou past!

Naast het voorbehandelen van de muren voor kalkverf, kun je de kalkverf ook afwerken op verschillende manieren. Om de kalkverf te beschermen tegen vocht kun je bijvoorbeeld een vernis (Gesso Vernice) aanbrengen. Hierdoor wordt de muur afneembaar waardoor de kalkverf geschikt wordt voor bijvoorbeeld de keuken of de badkamer (behalve in de natte ruimtes). Deze vernis kan ook toegepast worden op krijtverf en lakken. 

Naast de Gesso Vernice kun je er ook voor kiezen om de kalkverf af te werken met een wax (Cera di Sempre). Dit is een natuurlijke en transparante wax die de muur waterafstotend maakt en een glanzend effect geeft. De Cera di Sempre wax is ook geschikt voor het afwerken van meubels die geschilderd zijn met krijtverf en krijtverf, onbehandeld hout maar ook de betonlook Stucco Sempre.

ACTUELE BLOGS

Woonstijl Natuur

Woonstijl Natuur

Deze vrij ‘jonge’ woonstijl vindt zijn oorsprong in het jachtige leven van nu. Binnen een 24-uurs economie zoek je natuur, rust en ruimte. En wat is nou mooier dan dit toe te passen in je eigen huis?
Woonstijl Romantisch

Woonstijl Romantisch

Deze woonstijl spreekt veel mensen aan en wordt ook wel ‘landelijk’ genoemd. Het voelt vrouwelijk, maar wel met een stoere basis. Het romantische zit ‘m in details en kleuren.
Woonstijl Modern

Woonstijl Modern

Strakke lijnen en ingetogen kleuren. Je zou een moderne woonstijl bijna minimalistisch kunnen noemen.
Woonstijl Basic

Woonstijl Basic

Fris, licht, leefbaar en no-nonsense: kortom de basis van een lekker huis, dat is de woonstijl Basic.
Woonstijl Industrieel

Woonstijl Industrieel

Deze trendy woonstijl is zeker geen eendagsvlieg en wint steeds meer terrein. Ruw, robuust en toch niet zwaar: een stoere stijl met industriële en vintage elementen.
Woonstijl Klassiek

Woonstijl Klassiek

Ouderwets? Welnee! Oude meesters, donkere kleuren en rijke stoffen wissel je af met moderne elementen.
TOP