Mia Colore Universele Primer - Universale Primer

Mia Colore Universele Primer - Universale Primer

De speciale lakverf op olie- of waterbasis van Mia Colore geeft houtwerk binnen en buiten een prachtig uiterlijk. Maar kan je er zomaar mee aan de slag? Vrijwel altijd is het bij speciaalverf beter om eerst een goede grondlaag of primer aan te brengen.

De ondergrond van het te verven object bepaalt welke primer je nodig hebt. Er zijn grofweg drie soorten primers, speciaal ontwikkeld voor de minerale kalkverven en krijtverven van Mia Colore: voor reguliere, effen ondergronden, voor zuigende ondergronden, en voor schilderen over lakverf heen. 

De Universale Primer van Mia Colore is ontworpen voor lak op water- en op oliebasis, voor houtwerk binnen en buiten. De primer kan ook toegepast worden op gladde ondergronden zoals glas, tegels, aluminium of hard PVC. Bij twijfel is het goed om je te laten adviseren, want er zijn ook primers die nog specifieker voor een bepaalde ondergrond of verf geschikt zijn. 

De primer is watergedragen, en heeft een zeer lage VOS-waarde (weinig vluchtige organische stoffen). 

Met gebruik van deze primer wordt het effect van de toplaag veel fraaier. Je krijgt geen zuigingsverschillen, en krijgt een betere hechting, waardoor het resultaat veel egaler wordt. Bijkomend voordeel is dat hij vlek-isolerend is, maar toch waterdamp doorlaat (goed voor het ademen van de muur zodat geen schimmel ontstaat).

De verwerking is vloeiend, je kunt deze primer aanbrengen zoals je gewend bent met verf, met de roller of kwast. 

ACTUELE BLOGS

 • 13 april 2022 door Rianne Visser
  Speels effect op de muur met kalkverf
  Betonlook, ik heb er een obsessie mee! Ik vind de kleur nuances zo mooi en ben echt verliefd op het effect. Ik ging dus aan de slag met de kalkverf van Mia Colore.
  NAAR DE BLOG +
 • 22 september 2020 door Danielle Duijn
  Mijn eerste kalkverf ervaring...
  Die poederachtige kalkverf muren uit de woonbladen zagen er zo prachtig uit, dat ik de knoop heb doorgehakt. Maar vervolgens zat ik thuis met een pot mooie kalkverf, en vroeg ik me opeens af of het eigenlijk wel over behang heen kan…
  NAAR DE BLOG +
 • 9 juni 2020 door Danielle Duijn
  Kast verven met lak: hoe doe je dat?
  Een oude kast een tweede leven geven, dat is een leuke klus die veel mensen oppakken. Maar welke verf van Mia Colore kun je hier het beste voor gebruiken?
  NAAR DE BLOG +
Woonstijl Natuur

Woonstijl Natuur

Deze vrij ‘jonge’ woonstijl vindt zijn oorsprong in het jachtige leven van nu. Binnen een 24-uurs economie zoek je natuur, rust en ruimte. En wat is nou mooier dan dit toe te passen in je eigen huis?
Woonstijl Modern

Woonstijl Modern

Strakke lijnen en ingetogen kleuren. Je zou een moderne woonstijl bijna minimalistisch kunnen noemen.
Woonstijl Basic

Woonstijl Basic

Fris, licht, leefbaar en no-nonsense: kortom de basis van een lekker huis, dat is de woonstijl Basic.
Woonstijl Romantisch

Woonstijl Romantisch

Deze woonstijl spreekt veel mensen aan en wordt ook wel ‘landelijk’ genoemd. Het voelt vrouwelijk, maar wel met een stoere basis. Het romantische zit ‘m in details en kleuren.
Woonstijl Industrieel

Woonstijl Industrieel

Deze trendy woonstijl is zeker geen eendagsvlieg en wint steeds meer terrein. Ruw, robuust en toch niet zwaar: een stoere stijl met industriële en vintage elementen.
Woonstijl Klassiek

Woonstijl Klassiek

Ouderwets? Welnee! Oude meesters, donkere kleuren en rijke stoffen wissel je af met moderne elementen.
TOP