Keukenkastjes verven met krasvaste verf

Op een redelijk eenvoudige manier kun je je keuken een hele nieuwe look geven. Het enige dat je nodig hebt, is de juiste verf!

Je keuken helemaal vernieuwen doe je niet zomaar. Maar niet alle keukens zijn na een paar jaar nog helemaal mooi. Hoe kun je dan op redelijk simpele wijze je keuken een andere uitstraling geven, zonder dat je al te diep in de buidel hoeft te tasten? Met een sterke krasvaste verf van Mia Colore: Multiplo!

Wat heb je nodig?
  • Wasbenzine voor het ontvetten van de keukenkastjes
  • Mia Colore Multiplo Primer
  • Schuurpapier
  • Vochtige doek om het oppervlak stofvrij te maken
  • Mia Colore Multiplo universele lak
  • Ronde of platte kwast, roller of airless verfspuit


Keukenkastjes verven met een goede voorbereiding

Demonteer voordat je begint de keukenfrontjes zodat je overal makkelijk bij kunt. Reinig het keukenfront en de rest van het te schilderen oppervlak (wellicht wil je de kastjes zelf ook schilderen) met wasbenzine om te ontvetten. Hierna ruw je de oppervlakte op met schuurpapier voor een betere hechting. Hierna haal je er een vochtige doek overheen en laat je de oppervlakten drogen. Is alles droog? Breng dan de Multiplo Primer aan en laat wederom drogen. Schuur de ondergrond licht op en schuur glimmende oppervlaktes mat. Na het schuren maak je het oppervlak stofvrij.


Keukenkastjes in de verf!

Nu de voorbereiding is afgerond, kun je over naar het leukste gedeelte, het schilderen zelf.  Breng de Mia Colore Multiplo lak aan met een platte of ronde kwast, een airless verfspuit of met een roller. Verf vanuit een droog oppervlak naar een nat oppervlak voor een zo egaal mogelijk resultaat. Wanneer je meerdere dunne lagen aanbrengt, zal de verf duurzamer zijn. De kleur zal ook pas echt tot zijn recht komen na de tweede laag. De Multiplo lak is na het drogen meteen over te schilderen met een nieuwe laag Multiplo maar daarnaast ook met iedere andere watergedragen lak. Wanneer je de keukenfrontjes en/of kastjes later nog eens bij moet werken, schilder dan het gehele oppervlak nogmaals voor het meest egale resultaat.
 

Het verven zit erop en jouw keukenkastjes zijn weer als nieuw

Wanneer jouw schilderwerk helemaal droog is kun je de keukenfrontjes  weer terug monteren en is de make-over klaar! De Multiplo lak is goed schoon te maken en daarnaast ook nog eens schrob- en krasvast. Let op, om lang plezier van je verfklus te hebben lees je eerst de technische fiche door, deze kun je hier downloaden

 

PRODUCTEN & KLEUREN

Onze kalkverf heeft prachtige kleurnuances, is ademend en milieuvriendelijk, 100% mineraal en ecologisch.

De rijke historie en diversiteit van producten uit Italië zijn inmiddels vele decennia een inspiratiebron. Ook voor onze kleuren!

De milieuvriendelijke, minerale krijtverf van Mia Colore geeft met haar extreem matte uiterlijk een mooie uitstraling.

Ben je op zoek naar een mooie lak op waterbasis met een zijdeglans finish? Dan is dit jouw lak!

Multiplo is een watergedragen, slijtvaste lakverf met een zijdematte uitstraling. Multiplo lakverf is geschikt voor vloer en trap.

Ben je op zoek naar een bijzondere wandafwerking? Denk dan eens aan Stucco Sempre - een verf met een mooie mediterraanse afwerking of betonlook.