Mia Colore Wax – Cera di Sempre

Mia Colore Wax – Cera di Sempre

Zelf aan de slag met een mooie minerale kalkverf of krijtverf van Mia Colore? Het resultaat is de moeite waard! Maar misschien wil je nét dat beetje meer, door de verf ook nog een mooie duurzame afwerking te geven met een wax laag.

Cera di Sempre is een transparante wax van Mia Colore die over de bijpassende minerale verf zoals kalkverf of krijtverf kan worden aangebracht voor versterking van de verflaag. Hij versterkt het effect van de verf, en geeft een verdieping van de kleur. 

Het aanbrengen doe je met een zachte katoenen doek, met draaiende bewegingen. Na polijsten wordt hij hoogglans. De muur krijgt dan ook een schitterend glanzend effect, wat de bijzondere eigenschappen van de verf verder zal versterken en verdiepen. 

Door de glanzende laag maak je het oppervlak bovendien waterafstotend. Druppels zullen er als parels afglijden, handig voor de keuken dus. (Voor écht natte ruimtes wordt kalkverf of krijtverf afgeraden.) Vanwege deze eigenschappen is de Cera di Sempre met name goed geschikt voor over de Sempre Stucco op basis van gebluste kalk. Maar ook over krijtverf, kalkverf, kalkpleister, cementpleister, zuigend natuursteen, hout of meubels kan deze wax uitstekend worden toegepast.

Voor een groter verdiepend effect (of tweekleurig zelfs), kun je deze wax op kleur te brengen met de krijtverf Gesso Vernice. Denk bijvoorbeeld aan een grey- of white-wash effect op meubels. 

ACTUELE BLOGS

Woonstijl Natuur

Woonstijl Natuur

Deze vrij ‘jonge’ woonstijl vindt zijn oorsprong in het jachtige leven van nu. Binnen een 24-uurs economie zoek je natuur, rust en ruimte. En wat is nou mooier dan dit toe te passen in je eigen huis?
Woonstijl Modern

Woonstijl Modern

Strakke lijnen en ingetogen kleuren. Je zou een moderne woonstijl bijna minimalistisch kunnen noemen.
Woonstijl Basic

Woonstijl Basic

Fris, licht, leefbaar en no-nonsense: kortom de basis van een lekker huis, dat is de woonstijl Basic.
Woonstijl Romantisch

Woonstijl Romantisch

Deze woonstijl spreekt veel mensen aan en wordt ook wel ‘landelijk’ genoemd. Het voelt vrouwelijk, maar wel met een stoere basis. Het romantische zit ‘m in details en kleuren.
Woonstijl Industrieel

Woonstijl Industrieel

Deze trendy woonstijl is zeker geen eendagsvlieg en wint steeds meer terrein. Ruw, robuust en toch niet zwaar: een stoere stijl met industriële en vintage elementen.
Woonstijl Klassiek

Woonstijl Klassiek

Ouderwets? Welnee! Oude meesters, donkere kleuren en rijke stoffen wissel je af met moderne elementen.
TOP