Een tweede leven voor woonaccessoires

gepost door / donderdag, 8 november 2018
Een tweede leven voor woonaccessoires Foto: Tessa van Nieuwpoort

Ik ben gek op de verf en kleuren van Mia Colore. Juist omdat ze zich ook erg goed lenen om bepaalde woonitems een nieuwe look te geven. En daarom heb ik een paar van mijn eigen woonaccessoires in de metamorfose gegooid.

Twee houten decoratiebollen, van origine gelakt, heb ik licht geschuurd en daarna met twee lagen Mia Colore krijtverf behandeld. Krijtverf werkt zo gemakkelijk, en is zo snel droog! Daarom kon ik de tweede laag verf al heel snel aanbrengen. Deze bollen waren vrij donker, daarom had ik twee lagen verf nodig.

De ene bol schilderde ik met Grand Canal, een prachtige staalblauwe kleur. Dit is een sprekende en aanwezige kleur. Laat daarom de styling van de resterende woonaccessoires en/of achtergrond vrij licht. Op die manier knalt de blauwe kleur er mooi uit. De andere bol kreeg twee lagen Sunglow: een lichte, naar oker neigende, tint. Een kleur die bij mij direct het jaren ’70-gevoel oproept.

Maar na de bollen was ik nog niet klaar. Ik had de smaak te pakken. Een vrij saai ogend dienblad van blank hout kon wel wat kleur gebruiken. Na het licht opschuren was daarna één laag verf al voldoende. De kleur Rosy Brown is een zachte poederkleur. Mooi om te combineren met andere pasteltinten en/of hout accenten.

Vanzelfsprekend zat ik na deze klus helemaal onder de verf en dan is het zo fijn dat je de verf van Mia Colore met alleen water kunt afspoelen. Tijdens het afspoelen valt mijn oog op een vaas die ook wel een lik krijtverf kan gebruiken...


Deze blog is gepost door, From Lucy with Love
TOP