Mia Colore-kleuren voor alle woonstijlen

gepost door / woensdag, 3 oktober 2018
Mia Colore-kleuren voor alle woonstijlen Mooi thuis

Jouw persoonlijkheid kleurt jouw woonstijl. Hoe voel jij je het liefste als je thuis bent? Wil je tot rust komen, geïnspireerd worden, energie krijgen? Of juist alledrie. Wat ook bij je past, je huis moet voelen als een warme jas. Een combinatie van de juiste materialen en kleuren, maken jouw stijl compleet. Maar waar moet je beginnen?

Mia Colore maakt het je gemakkelijk en heeft alvast vijf basis woonstijlen ontwikkeld; Basic, Industrieel, Klassiek, Romantisch en Natuur. Elke woonstijl heeft een eigen uitstraling door materiaal- en kleurgebruik. Natuurlijk ligt niets vast, en style je vanuit je eigen gevoel… Maar bij welke woonstijl voel jij je het meeste thuis? En welke kleuren van Mia Colore passen hier naadloos bij?

Basic is fris, licht en leefbaar en wordt gekenmerkt door naturel, grijs- en wittinten eventueel met zwarte accenten. Bij materialen kun je denken aan hout, beton en linnen. Wil je liever een industriële woonstijl? Dan werk je vooral met zwart-, wit- en grijstinten en die combineer je met robuuste materialen zoals metaal of staal en ruw hout. En denk je aan klassiek? Dan wel zonder al te veel krullen en marmer… maar met grijs-, zwart- en bruintinten en het materiaal is vooral rijk: doorleefd leer, fluwelen gordijnen of een oude meester aan de muur. De romantische woonstijl is vrouwelijk, maar wel met een stoere basis. Mooie pastels combineer je met brocante en zachte materialen. En als laatste natuur: eenvoudig en robuust. Kleuren als zand, leem, grijs- en groentinten, maar ook rood en oker gebruik je samen met doorleefd hout, gebruikte bouwmaterialen, en vergeet vooral de planten niet.

Voor elke woonstijl heeft Mia Colore een basis kleurenpalet samengesteld. Dat geeft alvast mooi richting voor het creëren van de voor jou perfecte woonstijl. 


Deze blog is gepost door, Kiki de Jong, kleurspecialist en stylist
TOP