Slightly Grey verf kleur van Mia Colore

Ken je dat, op zoek naar de perfecte neutrale kleur voor op de muur? Als je twijfelt over groen, blauw of bijvoorbeeld rood, is dat een duidelijke afweging met voors en tegens. Maar kies je voor wit of grijs, dan ben je er nog niet...

Ik had de tranquil dawn kleur van het jaar 2020 gezien en zocht net zoiets (maar dan ietsje minder groen) en wél met levendigheid. Ik wil hem namelijk combineren met één sprekende basiskleur die ik al in huis heb, namelijk Lavendel. Vanuit die kleur wil ik gaan ‘opbouwen’ met verschillende grijstinten. 

Het spreekt voor zich dat je een kleur (zéker als het gaat om nuances) niet online kunt beoordelen. In het weekend toog ik dus naar de speciaalzaak en vroeg naar grijze krijtverf - mijn hemel - dat heb ik geweten! De specialist gaf me een stalenkaart in handen van Mia Colore. Ik heb van mijn leven niet zoveel tinten grijs gezien. Maar ik vond de perfecte kleur grijs: ‘slightly grey’. De naam zegt het al, hij is niet te dominant… Dit wordt dus de basis voor de muren.

Ik ga hem daarnaast combineren met de grijstinten ‘Morning Mist’ op een korte aangrenzende muur, en de kozijnen worden gelakt in ‘Grey Stone’. De deuren zitten daar qua kleur heel erg tegenaan, maar die wilde ik graag mat houden in verband met vingerafdrukken, dus viel de keuze op ‘Daylight’. 

Een ‘beetje grijs’ ontwaken in de ochtendmist en over een pad van ronde grijze keien naar het daglicht wandelen; ja, daar kan ik wel wat mee. Wat een beetje tot de verbeelding sprekende namen al niet kunnen doen met je gevoel…

PRODUCTEN & KLEUREN

Onze kalkverf heeft prachtige kleurnuances, is ademend en milieuvriendelijk, 100% mineraal en ecologisch.

De rijke historie en diversiteit van producten uit Italië zijn inmiddels vele decennia een inspiratiebron. Ook voor onze kleuren!

De milieuvriendelijke, minerale krijtverf van Mia Colore geeft met haar extreem matte uiterlijk een mooie uitstraling.

Ben je op zoek naar een mooie lak op waterbasis met een zijdeglans finish? Dan is dit jouw lak!

Multiplo is een watergedragen, slijtvaste lakverf met een zijdematte uitstraling. Multiplo lakverf is geschikt voor vloer en trap.

Ben je op zoek naar een bijzondere wandafwerking? Denk dan eens aan Stucco Sempre - een verf met een mooie mediterraanse afwerking of betonlook.