Alle ondergronden waarover je kalkverf kunt gebruiken en de manier van voorbehandelen

Ben jij helemaal gek op de uitstraling van kalkverf?

Kalkverf kan over heel veel ondergronden aangebracht worden. Wel hebben bepaalde ondergronden een voorbereiding nodig in de vorm van een laag primer of fixatie. 

Kalkverf over lakverf:
Zonder voorbehandeling wordt dit niet aangeraden. Het is wel mogelijk als je de ondergrond eerst goed mat schuurt, en daarna één laag muurprimer aanbrengt er van hetzelfde merk. Daarna kan je meteen met de kalkverf aan de slag. 

Kalkverf over latex: 
Kalkverf kan prima over een latex ondergrond worden aangebracht. Wel moet je eerst een laag muurprimer aanbrengen van hetzelfde merk. Bij grote kleurverschillen in de ondergrond is het beter om een primer op kleur te gebruiken. Deze kun je in precies dezelfde kleur laten mengen als de kalkverf die je kiest.  te laten mengen.
 
Kalkverf over reparatieplekken:
Wanneer je kalkverf aanbrengt over reparatieplekken, is het belangrijk om de plekken eerst lokaal voor te bereiden met minimaal één laag muurprimer, voordat je de gehele muur in de primer zet. Deze delen kunnen namelijk meer verf opzuigen, waardoor je kleurverschil krijgt.

Kalkverf op sterk zuigende ondergronden:
Poederige en verzande ondergronden, cellenton, gipsplaten, gipsblokken, zuigend natuursteen, schoon metselwerk en andere minerale ondergronden, moeten eerst voorbehandeld worden. Dat doe je door de muur te fixeren met een speciale fixatie voordat je de muurprimer over de gehele muur aanbrengt. 

Kalkverf op geschilderde wanden:
Op (vlies)behang, ondergronden met zuigingsverschillen, kalkpleister en cementpleister,  moet je de muur eerst voorbereiden met een laag muurprimer. 

Kalkverf op nieuw gestucte wanden:
Indien de nieuw gestucte muur poederig is, kun je deze het beste eerst voorbereiden met éénb laag fixatie voordat je de gehele muur in de primer zet. 

Kalkverf op een houten ondergrond (met sleets effect): 
Ontvet eerst de ondergrond met een verfreiniger, en schuur deze op. Vervolgens verwijder je het stof en neem je af met een doek.  Daarna is de ondergrond klaar om in de primer gezet te worden.Let op: Het hout moet  wel goed droog zijn, anders krimpt het nadien, wat scheuren in de verf tot gevolg kan hebben. 

Nieuwe laag kalkverf over oude laag kalkverf:
Ook wanneer je nu reeds kalkverf op je muur hebt, is het aan te raden om eerst een fixeer aan te brengen. Kalkverf is van nature namelijk erg poederig, dus wanneer je daarover een tweede laag wil aanbrengen, zal een deel van deze oude laag los komen. Dit noem je ook wel 'verpoederen'.

PRODUCTEN & KLEUREN

Onze kalkverf heeft prachtige kleurnuances, is ademend en milieuvriendelijk, 100% mineraal en ecologisch.

De rijke historie en diversiteit van producten uit Italië zijn inmiddels vele decennia een inspiratiebron. Ook voor onze kleuren!

De milieuvriendelijke, minerale krijtverf van Mia Colore geeft met haar extreem matte uiterlijk een mooie uitstraling.

Ben je op zoek naar een mooie lak op waterbasis met een zijdeglans finish? Dan is dit jouw lak!

Multiplo is een watergedragen, slijtvaste lakverf met een zijdematte uitstraling. Multiplo lakverf is geschikt voor vloer en trap.

Ben je op zoek naar een bijzondere wandafwerking? Denk dan eens aan Stucco Sempre - een verf met een mooie mediterraanse afwerking of betonlook.