Het effect van kleurvlakken op de muur

Heb je een lange, smalle kamer die je breder wilt laten lijken? Of is je plafond laag en zou je die optisch willen verhogen? Speel dan eens met kleurvlakken op je muren om zo het gewenste resultaat te krijgen...

Hoe pas je kleurvlakken toe op de muur?

Kleurvlakken kun je eenvoudig creëren met verf. Gebruik het als eye-catcher of om bijvoorbeeld kunst aan de muur nog mooier uit te laten komen. Heb je een mooie open vakkenkast tegen de muur staan maar mist er nog iets? Maak een kleurvlak met verf achter de kast en voeg op deze manier subtiel wat kleur toe!


 

Kleur in jouw interieur toepassen voor een ruimtelijk effect

Niet alleen werken kleurvlakken goed om bepaalde meubels, kunst of accessoires mooier uit te laten komen. Ook kunnen kleurvlakken iets doen met de perceptie van een ruimte. Bijvoorbeeld om een mooie lange wand te accentueren, een ruimte knusser en intiemer te maken of om de ruimte hoger te laten lijken.

Een accentkleur op een zijwand laat de ruimte er optisch langer uitzien en een accent op de achtergrond trekt de ruimte juist weer naar je toe. Heb je een woning met hoge plafonds? Een donker plafond of twee donkere tegenover elkaar liggende wanden zorgen ervoor dat de ruimte kleiner en intiemer aanvoelt. Door de muur niet helemaal tot aan het plafond te verven, laat je de ruimte optisch lager lijken.
 

Het effect van lichte en donkere kleuren op de muur

Lichte kleuren zorgen voor een weerkaatsing van licht waardoor ze een interieur groter doen lijken. Daarentegen is dit bij donkere kleuren weer minder waardoor de ruimte meer geborgenheid uitstraalt.


Vind je het spannend om zelf aan de slag te gaan met verf? Probeer het gewoon! Je zult versteld staan van de resultaten en bevalt de kleur niet? Dan schilder je er zo weer overheen! Experimenteer jij weleens met kleuren en kleurvlakken op de muur?
 

PRODUCTEN & KLEUREN

Onze kalkverf heeft prachtige kleurnuances, is ademend en milieuvriendelijk, 100% mineraal en ecologisch.

De rijke historie en diversiteit van producten uit Italië zijn inmiddels vele decennia een inspiratiebron. Ook voor onze kleuren!

De milieuvriendelijke, minerale krijtverf van Mia Colore geeft met haar extreem matte uiterlijk een mooie uitstraling.

Ben je op zoek naar een mooie lak op waterbasis met een zijdeglans finish? Dan is dit jouw lak!

Multiplo is een watergedragen, slijtvaste lakverf met een zijdematte uitstraling. Multiplo lakverf is geschikt voor vloer en trap.

Ben je op zoek naar een bijzondere wandafwerking? Denk dan eens aan Stucco Sempre - een verf met een mooie mediterraanse afwerking of betonlook.