Kast schilderen met binnenverf van mia colore

Een oude kast een tweede leven geven, dat is een leuke klus die veel mensen oppakken. Maar welke verf van Mia Colore kun je hier het beste voor gebruiken?

Een kast is een meubelstuk dat veel gebruikt wordt. De deuren en eventuele lades worden veel open en dicht gedaan en worden regelmatig aangeraakt. Daarom is het belangrijk om verf te gebruiken dat hier goed tegen kan. De Mia Colore Multiplo lak is hier uitermate geschikt voor omdat het een sterke verfsoort is die daarnaast ook huidvet werend is. Na een goede bewerking zal je dus geen vingers op de kast krijgen. Daarnaast is het een lak op waterbasis en sterker dan de Mia Colore krijt- en kalkverf.

Kast verven: welke kleur?

Voor wat betreft de kleurkeuze voor jouw kast kun je bijvoorbeeld kijken naar de huidige kleuren in jouw interieur. Is er een kleur die je meer terug zou willen laten komen? Of mis je juist een accentkleur? Wil je de kast juist minder op laten vallen? Kies dan voor dezelfde kleur als de muur waar de kast tegenaan staat, op die manier valt hij meer weg.

Tijd om de kast te gaan verven!

Voordat je de Multiplo lakverf gaat aanbrengen, is het belangrijk om de kast eerst te ontvetten met bij voorkeur wasbenzine aangezien dit snel vervliegt en geen vettige laag achterlaat. Vervolgens schuur je de kast licht op en verwijder je eventuele los zittende verfdelen. Wanneer je hiermee klaar bent maak je de kast stofvrij en breng je de Multiplo primer aan. Het is belangrijk dat de primer helemaal droogt (48 uur)  voor een goede hechting van de verf. Wanneer de primer droog is, schuur je de kast nog een keer licht op, maak je hem weer stofvrij en is het tijd voor de (eerste) laag Multiplo! Afhankelijk van de dekking kan daarna nog een tweede laag Multiplo aangebracht worden en heeft jouw kast een tweede leven gekregen!

PRODUCTEN & KLEUREN

Onze kalkverf heeft prachtige kleurnuances, is ademend en milieuvriendelijk, 100% mineraal en ecologisch.

De rijke historie en diversiteit van producten uit Italië zijn inmiddels vele decennia een inspiratiebron. Ook voor onze kleuren!

De milieuvriendelijke, minerale krijtverf van Mia Colore geeft met haar extreem matte uiterlijk een mooie uitstraling.

Ben je op zoek naar een mooie lak op waterbasis met een zijdeglans finish? Dan is dit jouw lak!

Multiplo is een watergedragen, slijtvaste lakverf met een zijdematte uitstraling. Multiplo lakverf is geschikt voor vloer en trap.

Ben je op zoek naar een bijzondere wandafwerking? Denk dan eens aan Stucco Sempre - een verf met een mooie mediterraanse afwerking of betonlook.