wax afwerking voor over kalkverf en krijtverf van mia colore

Minerale verven zijn ‘open’ verven. Je kunt ze echter ‘dicht’ maken, door ze af te werken met een wax of vernis. Dit verdiept het effect, en beschermt en verstevigt de verflaag. Wat zijn de voordelen en effecten van de Mia Colore Wax?

Cera di Sempre is een transparante wax van Mia Colore die over de bijpassende minerale verf zoals kalkverf of krijtverf kan worden aangebracht voor versterking van de verflaag. Hij versterkt het effect van de verf, en geeft een verdieping van de kleur. 

Het aanbrengen doe je met een zachte katoenen doek, met draaiende bewegingen. Na polijsten wordt hij hoogglans. De muur krijgt dan ook een schitterend glanzend effect, wat de bijzondere eigenschappen van de verf verder zal versterken en verdiepen. 

Door de glanzende laag maak je het oppervlak bovendien waterafstotend. Druppels zullen er als parels afglijden, handig voor de keuken dus. (Voor écht natte ruimtes wordt kalkverf of krijtverf afgeraden.) Vanwege deze eigenschappen is de Cera di Sempre met name goed geschikt voor over de Sempre Stucco op basis van gebluste kalk. Maar ook over krijtverf, kalkverf, kalkpleister, cementpleister, zuigend natuursteen, hout of meubels kan deze wax uitstekend worden toegepast.

Voor een groter verdiepend effect (of tweekleurig zelfs), kun je deze wax op kleur te brengen met de krijtverf Gesso Vernice. Denk bijvoorbeeld aan een grey- of white-wash effect op meubels. 

PRODUCTEN & KLEUREN

Onze kalkverf heeft prachtige kleurnuances, is ademend en milieuvriendelijk, 100% mineraal en ecologisch.

De rijke historie en diversiteit van producten uit Italië zijn inmiddels vele decennia een inspiratiebron. Ook voor onze kleuren!

De milieuvriendelijke, minerale krijtverf van Mia Colore geeft met haar extreem matte uiterlijk een mooie uitstraling.

Ben je op zoek naar een mooie lak op waterbasis met een zijdeglans finish? Dan is dit jouw lak!

Multiplo is een watergedragen, slijtvaste lakverf met een zijdematte uitstraling. Multiplo lakverf is geschikt voor vloer en trap.

Ben je op zoek naar een bijzondere wandafwerking? Denk dan eens aan Stucco Sempre - een verf met een mooie mediterraanse afwerking of betonlook.