kalkverf over behang heen schilderen - dat kan best

Die poederachtige kalkverf muren uit de woonbladen zagen er zo prachtig uit, dat ik de knoop heb doorgehakt. Maar vervolgens zat ik thuis met een pot mooie kalkverf, en vroeg ik me opeens af of het eigenlijk wel over behang heen kan…

Eén wand in de woonkamer (achter de bank) is nu behangen. Dat was altijd de eyecatcher in de kamer, maar nu ben ik erop uitgekeken. In een opwelling kocht ik dus kalkverf, want ik zag het steeds voorbij komen, en vond het zo mooi. En ik wilde nu eindelijk ook dat chique groen. 

Ik had alleen zelf nog nooit met kalkverf gewerkt. Maar goed, wat dat betreft ben ik erg van de Pippi Langkous: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’. Zolang het mogelijk is dan natuurlijk...

Met de pot naast me op tafel google ik dus alsnog maar even of kalkverf wel over behang heen kan. Gelukkig is dat het geval. Dat komt grotendeels doordat ik (alweer een geluk) het juiste behang heb. Er zit namelijk geen reliëf in, anders had ik het beter af kunnen stomen en daar kijk ik bepaald niet naar uit. 
Ook zit het nog goed vast, wat ik zeker weet nadat ik de tip met de plantensproeier heb gedaan. Je zal maar halverwege zijn dat het behang naar beneden komt zetten met je luxe verf erop! 

Ik heb helaas wel de pech dat er een druk dessin op het behang zit, en dat zou kleurverschil kunnen geven. Ik moet daarom eerst een laag gekleurde primer aanbrengen om kleurverschil te voorkomen. Maar dat moest toch gebeuren voor de hechting. Ik heb namelijk begrepen dat kalkverf een minerale verf is en dat de juiste voorbereiding ‘key’ is. 

De rest is eigenlijk kinderspel. Met een grote blokkwast verf je met grote halen, in het nat, volgens je eigen creativiteit, lekker kliederen. 
Het eindresultaat liegt er niet om. Typische reacties van het eerste bezoek waren onder andere ‘Gaaf, dat wil ik ook, hoe doe je dat?!’ 
Dus, voor iedereen die ook verliefd werd op kalkverf muren, en het zelf wil proberen… Bij deze!

PRODUCTEN & KLEUREN

Onze kalkverf heeft prachtige kleurnuances, is ademend en milieuvriendelijk, 100% mineraal en ecologisch.

De rijke historie en diversiteit van producten uit Italië zijn inmiddels vele decennia een inspiratiebron. Ook voor onze kleuren!

De milieuvriendelijke, minerale krijtverf van Mia Colore geeft met haar extreem matte uiterlijk een mooie uitstraling.

Ben je op zoek naar een mooie lak op waterbasis met een zijdeglans finish? Dan is dit jouw lak!

Multiplo is een watergedragen, slijtvaste lakverf met een zijdematte uitstraling. Multiplo lakverf is geschikt voor vloer en trap.

Ben je op zoek naar een bijzondere wandafwerking? Denk dan eens aan Stucco Sempre - een verf met een mooie mediterraanse afwerking of betonlook.